AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

L'Espanyol a la Lliga dels ingressos

El 5 de maig de 2014 es va presentar Futur Espanyol, una plataforma de de pericos que volien impulsar projectes en clau blanc-i-blava a través del treball en xarxa i de l'aprofitament de la intel·ligència col·lectiva, amb l'objectiu de posar-los a disposició de tot l'espanyolisme, fomentar el debat i, en definitiva, amb la voluntat de beneficiar el club.

Ahir Futur Espanyol va publicar l'informe "El RCD Espanyol a la Lliga dels ingressos".

Es tracta d'un informe que, a partir d'una avaluació global de la indústria del futbol, intenta donar resposta a preguntes com quants diners mouen els clubs que van a Europa o perquè des de la final de Glasgow l'Espanyol no ha jugat en competició europea però altres equips competidors sí ho han fet.

L'informe fa un estudi comparatiu dels ingressos dels competidors de l'Espanyol que ajuda a identificar les claus que expliquen com clubs semblants al nostre han multiplicat la seva facturació els últims anys.

He tingut la sort de participar en el procés de revisió de l'informe i, per tant, he pogut conèixer la bona metodologia de treball que s'ha seguit per fer-lo: analitzant la indústria del futbol, diagnosticant la situació actual, estudiant els models de negoci dels equips competidors i els seus vectors de creixement i, al final, presentant una sèrie de conclusions prou interessants.

Crec que seria bo i molt sà per l'espanyolisme que informes com aquest servissin per tenir debats seriosos, amb una base estudiada i contrastada, sobre què hauríem de fer com a club per ser millors i créixer. Més enllà dels tòpics de sempre i de llençar pedres contínuament contra els que gestionen el club, hauríem de ser madurs per debatre amb arguments, sense que ningú del club se sentís atacat i sense que ningú que no estigui al club menyspreés als que sí ho estan pel sol fet de ser-hi.

Si no ho heu fet, us animo a que us llegiu l'informe i comencem a obrir el debat.

Versió en català:

http://futurespanyol.com/informes/El-RCD-Espanyol-a-la-Lliga-dels-Ingressos.ppsx

Versió en castellà:

http://futurespanyol.com/informes/El-RCD-Espanyol-en-la-Liga-de-los-Ingresos.ppsx

Òscar Julià 

@OscarJulia

Blog   


 21/02/2019 De bons i dolents
 22/01/2019 Invariablement mediocres
 15/01/2019 Mantenir-se és innegociable.
 30/12/2018 El procés inexistent
 23/12/2018 L'Espanyol d'Schrödinger
 09/12/2018 Un altre derbi ridícul
 08/11/2018 L'última nit d'il·lusions
 17/10/2018 Rectificar i aprofitar l'onada
 20/09/2018 Somiar és gratis
 04/09/2018 Es busca inversor
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 27