AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

L'última nit d'il·lusions

El 4 de març de 2015 l'Espanyol va perdre zero a dos a Cornellà contra l'Athletic de Bilbao i es va quedar sense final de la Copa del Rei. Aquella va ser l'última gran nit d'il·lusió que vàrem viure els pericos. El somni humit de disputar-li una final al Barça es va esvair deixant-nos orfes d'il·lusions.

Han hagut de passar 1342 dies perquè uns visita del mateix equip, l'Athletic de Bilbao, ens provoqui un estat de nervis similar, unes ganes boges de guanyar el partit per aconseguir un objectiu ambiciós: ser segons a la classificació de Lliga l'onzena jornada.

Aquesta temporada, a cada partit que passa la il·lusió per viure'l es va incrementant. I potser no som prou conscients que ja s'ha consumit gairebé un trenta per cent de la competició. Poca broma.

Rubi ha aconseguit fer-nos recuperar les ganes d'anar a l'estadi a viure coses maques i tenir bones sensacions. Ja no es tracta de la inèrcia d'altres temporades que ens feia anar al camp perquè sí, perquè tocava, tot i que ho fèiem conscients que el més probable seria seguir-nos arrossegant, en el millor dels casos, per aquella zona de la classificació que no provoca cap sentiment. Ni tant sols hem hagut de patir per baixar que, encara que ningú ho signi en començar una temporada, com a mínim et fa sentir ni que sigui una mica de por. Potser és millor passar por que indiferència?

Aquest equip ens ha enxufat tant que ens vàrem emprenyar perquè a la jornada deu no ens vàrem posar líders en solitari per unes hores per culpa d'un empat a Valladolid. Emprenyats per no anar líders a la jornada deu. Tal qual sona. Qui ens ho havia de dir fa pocs mesos.

Els nens pericos van més contents i orgullosos a l'escola que mai. Només per això ja val la pena continuar allà dalt.

Aprofitem el moment, sense complexos. Somiem, per si algú se n'ha oblidat, segueix sent gratis. No renunciem a seguir pensant que guanyarem la Lliga, perquè encara depenem de nosaltres mateixos per aconseguir-ho. Vivim-ho com si no hi hagués un demà. Mai sabem quan viurem l'última nit d'il·lusions.

Òscar Julià 

@OscarJulia

Blog   


 07/01/2020 Només és futbol
 22/12/2019 Massa poc ens passa
 28/09/2019 Abonats que no van a l'estadi
 20/09/2019 Perdent un altre tren
 06/08/2019 Si Borja Iglesias marxa
 31/05/2019 Rubi, d'heroi a traïdor
 19/05/2019 Aprofitar l'onada
 13/05/2019 Els últims 8 partits
 08/04/2019 De víctimes i culpables
 21/03/2019 Incrementar els ingressos
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 28