AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Fitxem?

El debut de l'equip a la competició va ser interessant. L'equip va mostrar ambició i demostrar que el suporta un bon tronc, el que conformen les tres D: Diego, David i Darder, i que jugadors com Borja, Roca o Hermoso poden ajudar a complementar. Que veterans com Víctor o Javi no negocien mai l'esforç i que per darrere pugen nanos descarats com el debutant Puado. I malgrat que la idea de joc va quedar encara lluny del que espera Rubi, la seva proposta segueix sent una alenada d'aire fresc. Tot això va quedar força clar, tant clar com que amb això no n'hi ha prou.

No ens enganyem. La plantilla és llarga en jugadors però curta en efectius que permetin apujar el nivell, i això ens condemna a un altre any de trànsit pel desert de la irrellevància. Al meu parer aquest fet té un pes molt més determinant en la decisió dels més de 4000 pericos que encara no han renovat el seu carnet, molt més que no pas la pujada de preus. Si es vol competir de veritat per alguna cosa, ens cal fitxar urgentment. Però compte, també cal fer-ho perquè un parell de lesions són la diferència entre no lluitar per res i passar-les, amb perdó, ben putes.

Poden vostès assenyalar Perarnau a Rufete o a Guasch segons l'afinitat que tinguin per cadascú d'ells. És un joc distret però inútil. El veritable responsable de la decisió de no reforçar l'equip i dedicar els diners a tapar altres forats es diu Chen Yansheng. La resta són empleats que només segueixen les directrius que marca l'empresa. Una empresa que ha venut per valor de 31 milions d'euros dels quals ha cobrat ja un mínim de 15 mentre s'han abonat només 2,5. Perquè hem venut a Aarón? Que en farem amb els diners? Són preguntes que esperen torn de resposta, quan encara no la tenim a perquè hem decidit voluntàriament abaixar el sostre salarial ni perquè dels 61 de l'any passat hem passat als 53 d'enguany si s'ha tancat el pressupost segons el previst. Potser quan La Liga publiqui oficialment la xifra ens endurem una sorpresa.

És molt penós que continuem justificant l'immobilisme actual sempre en base a les errades del passat. Es va pagar massa per segons quins jugadors? Sí. Però no era un projecte amb mires a Europa? Mirin els sous, els pressupostos i els límits de despesa dels clubs que aspiren a aquestes places. Mirin fins i tot el llindar de despesa dels clubs de l'esglaó de l'Espanyol. Durant dos estius, la dirigència no ha fet res per resoldre un problema que ja ens va tenallar l'any passat. Hi havia solucions i totes passaven per la voluntat de Rastar. Ampliar capital. Reconvertir deute a accions. Cercar inversió. Ingressar més per altres partides. Res. L'empresa continua demostrant que l'Espanyol o no li importa o li ve massa gran. Gastar-se 140 milions en un club per deixar-lo congelat, sense inversió, és una errada o un absurd. Facin alguna cosa amb l'Espanyol. Fitxin o venguin, no hi ha més.

Francesc Via 

@francescviapol  


 20/05/2019 El moment és ara
 14/05/2019 El que volíem
 07/05/2019 Volver a creer
 30/04/2019 Perfils
 23/04/2019 Femení: despertar del somni
 15/04/2019 Horitzons de dubtes i certeses
 08/04/2019 Vius de la trampa
 01/04/2019 Quatre coses abans del Geta
 27/03/2019 La mediocridad no es una opción
 18/03/2019 Caure del cavall
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64