AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Mercat en stand by

Aquesta gira americana, molt en la línia de les gires estiuenques random -agafo prestat el vocable millennial, vostès perdonin- que ja son tradició espanyolista. Malgrat tot, Richmond i Cincinnati no arriben al nivell d'Indonèsia o Algèria, o aquell partit a Líbia que mai es va jugar. Sens dubte el viatge pot ser molt beneficiós econòmicament, però no ajuda, ni ajuda als tècnics a identificar amb claredat les mancances de l'equip. Em corregeixo: les tenen clares, però el fet de no enfrontar-nos encara amb rivals de nivell, no les deixa en evidència a ulls de tots. I ja sabem que els equips, no només l'Espanyol, no actuen fins que no detecten que la casa es crema.

Malgrat les baixes, seguim tenint un tronc d'equip interessant, conformat per tres D i dos B. Diego López, David, Darder, Baptistao i Borja. A partir d'aquí, sumades amb l'aportació d'altres elements i l'explosió de tipus com Melendo i Roca es pot construir un equip competitiu, però sabem per exemple que a les bandes tenim problemes que van d'importants a molt importants. Per començar, necessitem algú que li doni joc a la nova estrella, Iglesias, al qual cal sortir de pilotes si el volem amortitzar. Només tenim dos jugadors de banda purs, però ara mateix, donant ullada a les seves recents trajectòries no desperten gaire confiança ni a tècnics ni afició. Si anem als laterals, s'aguanta encara l'esquerra, tot i no saber del cert que passarà amb Aaron, però el dret està sota la lupa. Pipa desperta molts dubtes als tècnics i Javi López, en el tram final de la seva carrera, ja sabem fins on pot aportar. No obstant, amb això és amb el que haurem de tirar si no es produeix un traspàs, i aquí ve el problema.

Si no es mou la plantilla de manera que es generin ingressos, no hi ha líquid per afrontar noves incorporacions a no ser que es tracti de cessions. En aquest aspecte tenim ara per ara tres operacions possibles a l'horitzó: Hermoso, Aarón i David. L'Espanyol no es vol desprendre d'aquest darrer ni pot igualar tampoc el sou que ofereix el Fulham. Però s'altra banda el Fulham tampoc s'estira decisivament en la franja de calés -de 25 a 30 kg- que convertirien, de plausible a interessant, la venda d'un jugador cabdal, però amb una edat en la qual cal pensar a revaloritzar-lo. Pel que fa a Hermoso i Aarón, la seva sortida dependrà de si arriben ofertes interessants. No es regalaran als jugadors doncs afortunadament, els únics forats que cal tapar imperiosament son esportius, no econòmics. Altres sortides en cartera, com la hipotètica de Roberto, alleugeriran massa salarial, però no significaran calés per fitxar.

Cal no perdre de vista un altre tema, i és que a banda de Borja, l'Espanyol no ha sumat nous efectius esportius, però tampoc patrimonials. Cal comprar per vendre, l'única manera que el club pot créixer. És una de les directrius de Chen, però sense líquid per invertir, serà un impossible. Aquest stand by del mercat, que ens té dels nervis, es pot accelerar en les dues setmanes vinents. El dia 9 tanca el mercat anglès, no perdin de vista aquesta data.


 20/05/2019 El moment és ara
 14/05/2019 El que volíem
 07/05/2019 Volver a creer
 30/04/2019 Perfils
 23/04/2019 Femení: despertar del somni
 15/04/2019 Horitzons de dubtes i certeses
 08/04/2019 Vius de la trampa
 01/04/2019 Quatre coses abans del Geta
 27/03/2019 La mediocridad no es una opción
 18/03/2019 Caure del cavall
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64