AVUI A POL

Paintball per Joan Camí

Nous protagonistes

Des que l'Espanyol va fer oficial el fitxatge de Rubi, el tècnic de Vilassar ha anat concedint entrevistes a diferents mitjans per explicar quines són les seves sensacions i amb quina perspectiva afronta la planificació per a la temporada vinent. Cada cop que l'he escoltat m'ha agradat més. Idees clares sobre l'equip que vol, discurs atractiu, missatge, il·lusió per construir i potenciar el planter. Seriositat, austeritat i esforç. Condicions indispensables per iniciar un repte que, com ell va dir el dia de la seva presentació, és el més important de la seva carrera.

Però ja sabem com funciona tot això. Poca paciència i molta pressa. Un binomi merescut, en part, per l'última trajectòria de l'equip. El soci de l'Espanyol necessita noves injeccions de moral i d'il·lusió, però és cert que les últimes notícies no conviden a engrescar a una afició que busca respostes des de fa mesos. Gerard Moreno ja és història. Les condicions de la seva venda, també. Rubi haurà de reestructurar l'equip sense la seva gran estrella però en aquest despropòsit ambiental que s'ha instaurat a l'entorn blanc-i-blau poden emergir altres figures.

És el cas de Sergi Darder. I de Marc Roca. I també de Melendo. I me'n deixo algun altre. Més jugadors del filial, segur. Però centrem-nos en l'aposta inicial, en aquells futbolistes que poden donar-li forma i sentit a l'estil futbolístic sobre el qual vol construir Rubi. A l'espera de conèixer la resolució del futur de David López, els tres jugadors citats anteriorment poden convertir-se en protagonistes principals i anivellar una mica més la balança respecte a les possibilitats que perd l'Espanyol sense Gerard Moreno i les que guanya amb la irrupció d'altres jugadors.

Darder va viure un autèntic calvari la temporada passada. És cert que, tret d'alguns experiments incomprensibles amb la seva posició, gairebé sempre va jugar en el doble pivot. Però cal contextualitzar l'escena i comprendre que l'ecosistema que el rodejava no va afavorir que mostrés el seu repertori. Tots n'esperàvem una mica més i amb Rubi es podria veure la seva millor versió. Serà la seva extensió al camp, l'encarregat d'organitzar l'equip I donar-li sentit a la seva proposta. El director. Més enllà de la seva posició, que podria ballar entre la d'interior o mitjapunta, el protagonisme amb pilota que es vol instaurar li cedeix la direcció de l'orquestra.

Una orquestra en la qual no hi faltaran els músics, òbviament. Entre d'altres, Marc Roca i Óscar Melendo. Els primers de la fila. La viola i el violoncel. Els que noten cada moviment i respiració del seu director. Marc, més posicional, podria exercir de '6' en un mig camp de tres jugadors. L'encarregat d'oferir equilibri defensa-atac, sortida de pilota i un bon enllaç entre la primera i la segona línia de l'equip. Melendo, més dinàmic, podria vestir-se de '10': llibertat de moviments per darrere dels mig centres rivals i una solució en l'últim terç del camp. Un triangle associatiu per ajuntar l'equip al voltant de la pilota, assegurar la possessió i amb la porta oberta per afegir més vèrtexs, jugadors, perquè la cadena de passades sigui més llarga. Aquí tothom és benvingut.

Sergi, Marc i Óscar. Tres futbolistes especials. Tres responsabilitats diferents. I un mateix objectiu: interpretar l'obra de manera conjunta. El mig del camp de Rubi passa perquè tots tres es complementin i siguin importants. A l'espera del mercat d'estiu, aquesta és la meva gran aposta. La meva gran il·lusió.

Joan Camí

@JoanCami        


 17/04/2019 La evolución de Marc Roca
 27/12/2018 Pel camí més llarg
 19/12/2018 El perquè de les 5 derrotes
 10/12/2018 Canvi de discurs en el derbi
 07/12/2018 Rubi contra el Barça: el plan
 06/12/2018 Victòria moral
 03/12/2018 Punt i a part al Coliseum
 30/11/2018 Factor Melendo
 27/11/2018 Stuani i Bounou a les àrees
 13/11/2018 La obra de Rubi
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7