AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Què vol Chen de nosaltres?

L'ascens del B, meteòric, rotund, espectacular, engrescador, ha permès als pericos fer una pausa positiva en la percepció de manca d'horitzó que ens persegueix en l'actualitat. No sabem si el nostre club té o no problemes econòmics o és Rastar qui els té. No sabem per quan tocarà vendre ni perquè serviran els diners. No sabem que pretén en el seu segon projecte. No s'acaba d'entendre com un senyor inverteix 140 milions d'euros per després tancar l'aixeta sense més explicacions. Un senyor que ens promet la Champions en la seva primera compareixença pública. Un senyor que a la seva sala de juntes té penjada la samarreta del Madrid dels galàctics, un senyor que anava boig per conèixer a Florentino Pérez. És a dir, algú que sap que els grans resultats esportius van lligats a la inversió.

Durant molt de temps vam escriure que a Chen l'enganyaven o no li explicaven tota la veritat. Alguna cosa hi havia, perquè l'Espanyol ha esdevingut un club d'empleats on ningú li vol portar la contrària a un cap al qual, en absència de comunicació verbal, només se li pot somriure. Però el cert és que Chen ha tingut sempre totes les dades econòmiques del club. Les tenia abans de comprar, perquè va ordenar una exhaustiva due diligence a Price Waterhouse que es va estar dies i dies mirant la documentació del club, contracte a contracte, factura a factura. I les ha tingut després, perquè les finances es controlen directament des de Guangzhou. L'Espanyol es va fer instal·lar tot un nou sistema informàtic de control (SAP) per compatibilitzar moviment a moviment el que es feia aquí i allà. Però a més, tots els contractes amb jugadors, origen del presumpte desgavell econòmic, -que com vam demostrar divendres no és tal- també van ser aprovats i signats per Chen Yansheng. Chen va decidir la nit de 31 d'agost de 2016 donar-li el gustet a Quique de fitxar Álvaro Vázquez, en contra de l'opinió de tothom. Chen va accedir també a la petició de signar l'estratosférica fitxa de Diego López perquè Quique li ho va demanar l'estiu passat. D'aquesta, i de totes les altres fitxes hipertrofiades, Chen n'ha estat perfectament conscient. I fins i tot va ser ell qui va aprovar que s'espremés fins a la darrera gota el límit salarial amb les incorporacions de darrera hora d'aquesta passada temporada, quan ja el discurs oficial del club era que no hi havia un duro. Màgicament però, van aparèixer cales per fer el primer pagament de Darder i fitxar Sergio Sánchez. Era límit que no s'havia exhaurit, òbviament.

No sabem que pretén Chen, i per molt que hi ha oracles i endevinadors a l'entorn, no tenim ni punyetera idea. Vol vendre, com asseguren alguns que expliquen que al despatx de Rousaud ja hi han arribat ofertes? El cert és que alguns moviments no acaben de casar amb aquesta intenció. Vol recuperar ja el deute venent tots els actius esportius arriscant-se a perdre els dos més importants, la categoria i els socis? De la seva boca no ho podem escoltar, perquè s'ha negat a parlar davant els socis en la seva darrera visita a Barcelona, a banda que sempre ho hem de fer a través del conseller Mao que en el millor dels casos interpreta les respostes i segurament, les preguntes. El cert és que a hores d'ara devem ser el club de primera divisió que presenta més incògnites de cara al seu futur. I el club dels empleats, on cobren generosament fins i tot els vicepresidents, no té una estoneta per explicar-ho als socis als quals pretén, això si, apujar els abonaments.

Encara recordo quan Dani deia que "això no se li podia vendre a qualsevol." Quin catxondo estàs fet, presi! Quin catxondo!

Francesc Via 

@francescviapol          


 20/05/2019 El moment és ara
 14/05/2019 El que volíem
 07/05/2019 Volver a creer
 30/04/2019 Perfils
 23/04/2019 Femení: despertar del somni
 15/04/2019 Horitzons de dubtes i certeses
 08/04/2019 Vius de la trampa
 01/04/2019 Quatre coses abans del Geta
 27/03/2019 La mediocridad no es una opción
 18/03/2019 Caure del cavall
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64