AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Pau i la veritat

Molt lamentable el que es va viure ahir en roda de premsa amb Pau López. Alguns desinformats o encegats per la rancúnia i els odis personals encara aplaudien la revenja del porter, que des de les instal·lacions de l'entitat va embrutar la imatge de qui? De Lardín? De Robert? No. Va embrutar la imatge de la institució. Del club.

És per mi del tot incomprensible com el club es va faltar a si mateix ahir el respecte. És per mi del tot incomprensible que ens fem a nosaltres mateixos un altre forat a l'autoestima. És per mi del tot incomprensible com Òscar Perarnau va assistir ahir a la roda de premsa de Pau. Li tinc gran estima. Ell ho sap. Però també sap que Pau López ens ha pres el pèl i per això ahir es va equivocar. Com ho saben tots els seus companys, que per corporativisme van assistir a la reunió. Els vam enviar un missatge: jugadors de l'Espanyol, jugadors que avui us esteu formant a la pedrera de l'Espanyol. Us formarem i ja sabeu que podeu marxar sense deixar un duro a l'entitat i sereu despatxats amb tota mena d'honors. Fins i tot us farem un tuit donant-vos les gràcies.

Al 2012 jo estava un dia a Sant Adrià. Edgar Badía estava entrenant i li vaig dir a una persona que encara avui treballa al club que l'Edgar era baixet però em semblava un gran porter, àgil i valent. Ell em va dir, "si pero no te equivoques, el bueno es ese". Em va assenyalar a un nano de llarga cabellera rossa. Llavors era al juvenil. Era Pau. Internament sempre s'ha cregut en ell com a porter de futur. Ja es va apostar per ell com a suplent de Kiko. Se li van donar minuts en la Copa. Se li va donar la porteria del primer equip. El dit de l'Espanyol es va parar sobre Pau López. No sobre Édgar. No sobre Andrés. No sobre altres companys. Sobre ell. El vam escollir. Hem fet jugador de primera divisió un xaval de Girona com podíem haver-ho fet amb un altre. L'hem fet milionari. Édgar és al Reus. Nosaltres hem format el porter del Real Betis Balompié. I li hem permès que es rigui de nosaltres. No ens tenim respecte.

Pau havia decidit a l'estiu marxar del club i ja ho tenia fet amb el seu club de destí. Lardín ho sabia. Robert ho sabia. Perarnau ho sabia. Chen ho sabia. Tothom ho sabia. Per això el seu representant no va acceptar cap proposta del club i ni tan sols es van dignar a contestar. Per això tota la comèdia. Per això no van acceptar l'oferta de la Premier. Aquesta és la veritat, i ningú dels que he esmentat sortirà públicament a portar-me la contrària sense que els caigui la cara de vergonya. Per això Pau no havia d'haver jugat ni un minut més en aquesta temporada amb la nostra samarreta des que es va dir que es faria. Ens ha faltat valentia per fer-ho. Hem estat covards i a sobre ahir amb el que va passar a la roda de premsa, amb el tuit posterior, vam legitimar la història de Pau López. Ara, alguns ho utilitzen per llençar merda sobre els que no hi són, però la merda no cau sobre ells, que ja es defensaran solets. La merda cau sobre l'escut de l'Espanyol. Un escut que ahir la institució no va saber defensar. I ja van moltes vegades. Massa.

Francesc Via 

@francescviapol         


 20/05/2019 El moment és ara
 14/05/2019 El que volíem
 07/05/2019 Volver a creer
 30/04/2019 Perfils
 23/04/2019 Femení: despertar del somni
 15/04/2019 Horitzons de dubtes i certeses
 08/04/2019 Vius de la trampa
 01/04/2019 Quatre coses abans del Geta
 27/03/2019 La mediocridad no es una opción
 18/03/2019 Caure del cavall
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64