AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

Piqué, el superdotat

L'Espanyol ha jugat tres derbis contra el Barça en dinou dies amb un balanç d'una victòria (1-0 en l'anada de la Copa, gol de Melendo), una derrota (2-0 en la tornada al Camp Nou) i un empat (1-1 en partit de Lliga amb gols de Gerard Moreno i Piqué). Crec que és un èxit que l'Espanyol, amb el presuspost i, per tant, la plantilla que té, acabi amb aquest balanç després de tres derbis. El més normal i probable és que el Barça hagués guanyat els tres partits per pressupost i, per tant, per plantilla.

Ningú té cap dubte que Gerard Piqué, com a bon culer de cuna, té moltes ganes de guanyar sempre l'Espanyol. El que m'alegra molt és que demostri el seu odi contra els pericos cada cop que li posen un micròfon davant o celebra el gol de l'empat fent callar la grada de Cornellà. Crec que l'Espanyol va fer el rirdícul denunciant les declaracions de Piqué quan es va referir de forma continuada a "l'Espanyol de Cornellà". Tots sabem que ho deia en to despectiu. però no deia cap mentida que ens hagi de fer esquinçar les vestidures.

El que demostra l'odi de Piqué contra l'Espanyol és que estem ben vius i, de tant en tant, els podem plantar cara al terreny de joc. El gest de Piqué fent callar Cornellà és com quan a les pel·lícules de dibuixos animats el monstre es fa més gran quan el dispares. El despreci de Piqué contra l'Espanyol és el millor símptoma de que sí que li importem. Si fóssim tant insignificants i "desarraigados" com va dir no es prendria la molèstia de dedicar el seu desbordant coeficient intel·lectual a menysprear-nos públicament.

Per tant, no només entenc que ens menysprei sino que ho aplaudeixo agraït.

I per acabar un parell d'apunts.

Primer. A Cornellà mai se li ha desitjat la mort a Milan, fill de Shakira. Absolutament mai. I els que ho diuen menteixen.

Segon. L'últim derbi que es va disputar a l'Estadi Olímpic, el 28 de setembre de 2008, un grup nombrós de Boixos Nois va llençar bengales contra els pericos que hi havia a les grades de sota. Doncs bé, Gerard Piqué va ser un dels que va celebrar el gol final de Messi de penal amb els aficionats radicals. I com a mostra us deixo el que va explicar El Mundo Deportivo (poc sospitós de ser perico) el dia següent. Potser si la premsa expliqués la història s'entendria millor perquè Piqué és tan benvingut a Cornellà i a El Prat.

M'agrada que els derbis tinguin polèmica, és la gràcia del futbol. M'agrada que existeixin personatges amb ganes de protagonisme com Gerard Piqué, sino el futbol seria molt avorrit. Ja tinc ganes de veure Piqué de President del Barça i que la seva superdotació inundi les nostres vides de saviesa.

Òscar Julià 

@OscarJulia

Facebook

Blog    


 15/01/2019 Mantenir-se és innegociable.
 30/12/2018 El procés inexistent
 23/12/2018 L'Espanyol d'Schrödinger
 09/12/2018 Un altre derbi ridícul
 14/11/2018 L'Espanyol a la Lliga dels ingressos
 08/11/2018 L'última nit d'il·lusions
 17/10/2018 Rectificar i aprofitar l'onada
 20/09/2018 Somiar és gratis
 04/09/2018 Es busca inversor
 08/08/2018 Contra el victimisme perico
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 27