AVUI A POL

Ras i curt per Oriol Rosell

El derbi es pot guanyar

No acostumo a ser optimista abans d'un derbi i menys encara quan es juga al Camp Nou. Una sola victòria en els darrers 35 anys (gairebé des que vaig néixer) m'ha ensenyat que a Les Corts es va a patir més que no pas a gaudir i que, si per casualitat s'arriba a la segona part amb opcions de rascar alguna cosa, no cal que ens fem il•lusions que ja s'ocuparà el del xiulet de fer la feina bruta. El del proper dissabte, però, no és un derbi normal. Hi ha diversos factors, propis i aliens, que em fan pensar que aquest cop el derbi del Camp Nou es pot guanyar.

Si juguem com la primera meitat del partit contra el Leganés, caminant i amb desgana, la golejada en contra està assegurada. Si l'actitud de l'equip en canvi és la de la segona part del mateix partit, tindrem opcions reals d'endur-nos alguna cosa. Sobretot, perquè l'escenari de partit que ens espera és el que ens va bé i el que li agrada a Quique: esperar tancadets al darrera i sortir a la contra quan l'ocasió ho mereixi. És cert que si juguen els darrers fitxatges (en especial Sergi Darder) és possible que acusin la manca de partits en el grup, però a la vegada també poden generar dubtes o sorprendre un rival que té el cap a tot arreu excepte al partit de dissabte.

L'incendi d'aquest estiu a can culer pot jugar a favor nostre. La marxa de Neymar els ha fet molt mal, i la incapacitat manifesta de la seva direcció esportiva per millorar la plantilla de la temporada passada ha encabronat d'allò més el barcelonisme. Ai Ernesto... on t'has ficat? Sigui com sigui la nostra obligació és contribuir a apagar l'incendi tal i com s'espera de nosaltres: amb benzina. Tenint en compte els ànims de l'afició blaugrana i la situació amb la directiva de Bartomeu, us imagineu l'ambient del Camp Nou si se'ns acudeix posar-nos per davant en el marcador? Podem gaudir d'una mocadorada de les que fan època, i en cas de caos tenim jugadors que es mouen prou bé, especialment a la davantera.

Els derbis s'han de jugar sempre amb la màxima intensitat, però en aquest cas més que mai. Després de veure el pèssim espectacle de la primera part contra el Leganés la lliçó ha d'estar ben apresa i no hi haurà excuses en aquest sentit. Quique va deixar ben clar a la roda de premsa que hi havia hagut manca d'intensitat i que això no era admissible. Esperem que tots els que trepitgin la gespa, del primer a l'últim jugador, ho tinguin tan clar com el míster.

Oriol Rosell 


 20/06/2020 Ningú és imprescindible
 26/04/2020 Avui que fa 20 anys
 11/04/2020 Estar preparats
 26/03/2020 Periodistes contra les cordes
 19/03/2020 Els camions de Bèrgam
 12/03/2020 Donar la talla
 18/02/2019 La gran mentida
 01/10/2018 Oda al VAR
 24/07/2018 El termòmetre Roca
 13/09/2017 Quin és l'objectiu?
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 19