AVUI A POL

Ras i curt per Oriol Rosell

Tenim un pla

A la cabina de premsa número 13 de Cornellà - El Prat ahir vam tenir un debat en directe durant la transmissió del partit per part de l'equip de Pericosonline. Quan Mauricio Lemos empatava el partit amb l'ajuda de Diego López, Gonzalo de Martorell es queixava amargament del pas enrera que havia fet l'equip després de posar-se per davant al marcador. Tenia tota la raó del món, l'Espanyol esperava darrera a Las Palmas amb dues clares línies de quatre, però és necessàriament dolent, això? És sinònim de covardia o de manca d'ambició? Jo crec que rotundament no, i passo a justificar-ho a continuació.

Fins el moment del gol de Mauricio Lemos, Las Palmas no havia tingut una sola ocasió clara de gol. Tenien la possessió de la pilota i la feien circular amb molta fluidesa, d'acord, però només en horitzontal i lluny de la porteria de Diego López. Cada cop que intentaven entrar combinant pel centre fracassaven, i cada cop que obrien a les bandes i intentaven penetrar a l'àrea es trobaven amb uns laterals que van estar excelsos i que a més rebien l'ajuda dels extrems. Si el rival no és capaç de generar jugades de perill, on és el problema de tancar-se al darrera? Et pot passar el que ens va passar ahir, que una errada individual ho engegui tot a pastar fang, però les errades individuals també poden ocórrer amb l'equip tirat endavant i que una pèrdua d'un central deixi un davanter rival sol davant del porter. El risc zero no existeix, juguis com juguis n'assumeixes.

Un llegeix els comentaris a les xarxes socials i té la sensació que l'Espanyol de Quique Sánchez Flores és massa defensiu. Un equip poruc que es conforma amb molt poc i que no s'atreveix a sortir de la cova i anar a pels partits. La realitat, però, és molt diferent. Els números diuen que no marcàvem tants gols (39) des de fa disset temporades, cosa que demostra que l'equip té molt clar quin pla vol dur a terme durant els partits i que aconsegueix executar-lo. Perquè al final, com va dir Valverde una vegada, jugar bé no vol dir ni tenir més possessió que el rival ni jugar molta estona a camp contrari, sinó tenir més ocasions de gol que el teu rival. I si mirem el partit d'ahir l'Espanyol no només va guanyar per eficiència de cara a porta, sinó perquè va generar més i millors ocasions de gol que el seu adversari. Que duri!

Oriol Rosell 


 26/04/2020 Avui que fa 20 anys
 11/04/2020 Estar preparats
 26/03/2020 Periodistes contra les cordes
 19/03/2020 Els camions de Bèrgam
 12/03/2020 Donar la talla
 18/02/2019 La gran mentida
 01/10/2018 Oda al VAR
 24/07/2018 El termòmetre Roca
 13/09/2017 Quin és l'objectiu?
 04/09/2017 El derbi es pot guanyar
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 19