AVUI A POL

Petits Accionistes per APMAE

Per què votarem no... un altre cop
El passat 30 de novembre vam fer l'assemblea de l'APMAE on entre altres punts vam fer una explicació dels comptes de l'Espanyol que el Consell d'Administració sotmetrà a votació a la propera Junta General d'Accionistes del 22 de desembre. A més de decidir el posicionament de la nostra associació en els diferents punts de l'ordre del dia sotmesos a votació a la citada Junta i aspectes interns de l'associació com la gestió de la Junta i els nostres comptes.

L'assemblea era oberta al públic, tot i que lògicament només podien votar els afiliats al dia de pagament. En aquest enllaç podeu trobar una entrada al nostre web sobre l'assemblea i la presentació que es va projectar.

Des de que l'actual Junta de l'APMAE que jo presideixo es va fer càrrec de la seva gestió al mes de juny de 2011, sempre hem votat "No" als punts de l'ordre del dia de les Juntes d'Accionistes referents a l'aprovació dels comptes i la gestió, i la reelecció dels auditors.

En aquest temps han passat 3 Presidents de l'Espanyol, Daniel Sánchez-Llibre (encara que per poques setmanes) Ramon Condal, Joan Collet... i possiblement abans d'esgotar el meu mandat coneixeré un altre President. També he conegut a tres màxims responsables de les finances periques, Sergio Oliveró, José Luis Morlanes i Josep Maria Duran.

Molts canvis en aquests anys, però una de les constants en tot aquest temps han estat les reserves que assenyala l'auditor al seu informe sobre els comptes de l'Espanyol.

Per situar-nos, malgrat el que molts pensen, no és l'auditor el qui elabora els comptes, ho fa el club, la feina de l'auditor és verificar els comptes mitjançant diferents tipus de documentació. Un cop fet això determinarà al seu informe la seva opinió sobre si els comptes reflecteixen la realitat, si hi troba reserves ('salvedades' en castellà), si és desfavorable o denega la seva opinió.

Donat que aquestes reserves comportaven ajustos de més de 30 milions d'euros (33,3 la darrera temporada) en opinió de la Junta, recolzada després per l'assemblea, no es podien donar per bons els comptes que presenta el Consell d'Administració.

Com que els comptes i la gestió del Consell es vota en un únic punt de l'ordre del dia, no és possible votar no als comptes i sí a la gestió o a l'inrevés, només es possible votar en un sol sentit per a dues qüestions diferents. i tenint clar la postura sobre els comptes no calia debatre sobre que votar pel que fa a la gestió.

Que haguéssim votat si la gestió hagués anat en un punt apart de l'ordre del dia? Donat que si bé vam analitzar la gestió, no vam debatre sobre aquesta hipòtesi, així que donaré el meu punt de vista particular.

Malgrat que a l'apartat esportiu (primer equip i futbol base) considero que el balanç és positiu, el deute a un any és massa elevat (97 milions) però sobretot el mes alarmant és que mentre que el deute del futbol espanyol amb l'Agència Tributaria ha passat de  615 milions  al gener de 2013 a 317 al setembre de 2015, el deute del Espanyol amb les administracions publiques ha passat dels 49,5 milions a la temporada 2012/13 a 56,4 a la temporada 2014/15. Motiu pel qual, jo hagués votat en contra.

Pel que fa als auditors, fins on m'arriba la memòria, em sembla que l'APMAE sempre ha votat en contra de la reelecció dels auditors, Tax & Auditing Consultants S.L.

Sense posar en dubte la professionalitat d'aquesta empresa, considerem que per una banda l'Espanyol hauria de ser auditat per una companyia de cert renom, i en segon lloc, per higiene comptable, pensem que els auditors s'haurien de canviar un cop transcorregut un període de tres o quatre anys. Els actuals auditors porten examinant els comptes de l'Espanyol des del 1998.

Aquests i no altres són els motius pels quals votem un altre cop en sentit negatiu als punts 2 i 3 de la propera Junta d'Accionistes.

Aprofito l'ocasió per demanar als accionistes que considerin delegar les seves accions en nosaltres. Al nostre web trobareu com fer-ho.

Moltes gràcies.

Ferran Marín


 28/05/2020 La compensació pels partits a porta tancada de la present temporada
 05/12/2019 Passem comptes
 23/10/2019 Què tal us ha anat per Europa?
 07/08/2019 Alguna cosa a dir
 23/03/2018 Es busquen pericos implicats
 18/12/2017 Contant els comptes
 16/06/2017 Després de l'hoquei, seguim amb el vòlei?
 20/03/2017 Fem seccions?
 27/07/2016 Compra de acciones: información de servicio
 20/06/2016 Participa del sueño
1 | 2 | 3 | 4