AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

L'última nit d'il·lusions

El 4 de març de 2015 l'Espanyol va perdre zero a dos a Cornellà contra l'Athletic de Bilbao i es va quedar sense final de la Copa del Rei. Aquella va ser l'última gran nit d'il·lusió que vàrem viure els pericos. El somni humit de disputar-li una final al Barça es va esvair deixant-nos orfes d'il·lusions.

Han hagut de passar 1342 dies perquè uns visita del mateix equip, l'Athletic de Bilbao, ens provoqui un estat de nervis similar, unes ganes boges de guanyar el partit per aconseguir un objectiu ambiciós: ser segons a la classificació de Lliga l'onzena jornada.

Aquesta temporada, a cada partit que passa la il·lusió per viure'l es va incrementant. I potser no som prou conscients que ja s'ha consumit gairebé un trenta per cent de la competició. Poca broma.

Rubi ha aconseguit fer-nos recuperar les ganes d'anar a l'estadi a viure coses maques i tenir bones sensacions. Ja no es tracta de la inèrcia d'altres temporades que ens feia anar al camp perquè sí, perquè tocava, tot i que ho fèiem conscients que el més probable seria seguir-nos arrossegant, en el millor dels casos, per aquella zona de la classificació que no provoca cap sentiment. Ni tant sols hem hagut de patir per baixar que, encara que ningú ho signi en començar una temporada, com a mínim et fa sentir ni que sigui una mica de por. Potser és millor passar por que indiferència?

Aquest equip ens ha enxufat tant que ens vàrem emprenyar perquè a la jornada deu no ens vàrem posar líders en solitari per unes hores per culpa d'un empat a Valladolid. Emprenyats per no anar líders a la jornada deu. Tal qual sona. Qui ens ho havia de dir fa pocs mesos.

Els nens pericos van més contents i orgullosos a l'escola que mai. Només per això ja val la pena continuar allà dalt.

Aprofitem el moment, sense complexos. Somiem, per si algú se n'ha oblidat, segueix sent gratis. No renunciem a seguir pensant que guanyarem la Lliga, perquè encara depenem de nosaltres mateixos per aconseguir-ho. Vivim-ho com si no hi hagués un demà. Mai sabem quan viurem l'última nit d'il·lusions.

Òscar Julià 

@OscarJulia

Blog   


 14/11/2018 L'Espanyol a la Lliga dels ingressos
 17/10/2018 Rectificar i aprofitar l'onada
 20/09/2018 Somiar és gratis
 04/09/2018 Es busca inversor
 08/08/2018 Contra el victimisme perico
 18/06/2018 Matar el futur del club
 14/06/2018 L'hereu no existeix
 15/05/2018 De la botigueta a la multinacional
 07/05/2018 Qüestió d'expectatives
 03/05/2018 Tot enyorant Dani
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 26