AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Evolucions positives
No cal enganyar-se: l'empat de Pucela va tenir gust de derrota. Tots havíem somiat amb un liderat que no pel fet de ser efímer i provisional deixava de fer patxoca. La decepció de la pericada va ser considerable, tant que l'amargor va fer aflorar algunes crítiques al meu parer excessives sobre el joc, el plantejament i els canvis. Sobre Rubi, en suma. Fins i tot a la mateixa crònica de POL el cronista esmentava a Quique Sánchez Flores per l'actitud defensiva de l'equip al segon temps.

Entenc el paral•lelisme però personalment no estic d'acord. El plà de joc va funcionar fins al minut 93 i només es va torçar amb una pilota aturada, una falta llençada des de Palència que mai no hauria d'haver entrat. A tots ens agrada que el nostre equip sigui protagonista de principi a fi, però quan no es possible, defensar un marcador de victòria no és cap pecat, ni invalida cap estil ni cap missatge. Tal com anar al córner als darrers minuts d'un partit no invalida haver fet prou mèrits per guanyar-lo.

La decepció ratifica dues evolucions positives, la de la gent perica i la de Rubi. Que la pericada s'hagi tornat exigent i que fins i tot ja li sàpiga a poc una classificació com l'actual, que tots haguéssim signat amb sang a l'estiu, és sens dubte un gran canvi i una gran noticia. Ens hem tornat ambiciosos a cavall de la il•lusió que el tècnic i els seus homes han demostrat des de l'inici de lliga. I encara que de vegades això ens aproximi a la intransigència, no hem d'afluixar gens ni mica ja que l'exigència és el principal combustible de l'ambició.

Per la seva part, Rubi també te dret a evolucionar i és altament positiu que ho faci, fins i tot quan això signifiqui que l'equip adopta postulats més defensius. Quan havia d'arribar, molts veien en ell una sort de Paco Jémez, un esperit kamikaze que s'ha demostrat que no es tal, ja que l'equip està molt treballat en l'ordre defensiu i fins i tot ha donat proves que quan cal no li sap greu arremangar-se i defensar, que al futbol és tan important com qualsevol altre moment del joc. No cal perdre mai de vista que aquesta també és la seva primera experiència real a Primera Divisió comandant un projecte i que a ell, també li feia la mateixa il•lusió que a nosaltres coronar-se líder a Pucela. A mi personalment, ja m'està be que el nostre técnic valori l'importància del que hi ha en joc, i també que faci el que cregui convenient per assegurar un resultat que recordem era de victòria. Però sobretot, el que m'agrada és que un cop ha acabat el partit es tingui prou autocrítica per reconèixer que el seu equip ha estat durant un temps pitjor que el rival, perquè això és esport i el rival de vegades et supera. I punt.

Ara toca Copa, i després l'Athletic Club. No podem afluixar ni deixar el mínim espai al dubte ja que malgrat la decepció relativa de l'últim partit tots comencem a tenir clar que enguany som davant de la oportunitat de fer alguna cosa gran.

Francesc Via 

@francescviapol    


 18/03/2019 Caure del cavall
 11/03/2019 I després què?
 23/02/2019 Sin dirección
 18/02/2019 Cerocerismos
 11/02/2019 Rubi
 04/02/2019 Rayo, decisió final
 28/01/2019 No se quieren enterar
 22/01/2019 Disjuntiva clara
 15/01/2019 Bipolaritat i decepció
 07/01/2019 El gener que ens ve
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63