AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Ostatges d'un sentiment

Des d'ahir dimarts, sóc el soci 1810 de l'Espanyol. Vaig renovar, com no podia ser d'una altra manera. Avanço que no us vull dir amb aquest article el que heu de fer, si sou més o menys pericos que jo per renovar el vostre carnet. El que vull explicar-vos és que jo NO puc no renovar amb l'Espanyol. És impossible.

El 1982 el meu pare va decidir tornar a fer-se soci. Ja ho havia estat abans però s'havia donat de baixa per la mili o quelcom similar. Al principi el meu pare em passava dins l'estadi amb el seu carnet, tot i que jo ja tenia 12 anys. Amb aquest procediment, entraven molts xavals joves a Sarrià. Et posaves al costat d'un adult i li deies, "¿me pasa, por favor?", i passaves. Però pel que sigui, jo era alt i em va sortir el bigotet molt de pressa, així que després que li cridessin un parell de cops l'atenció al meu pare, em vaig haver de treure el carnet d'Infantil, que si no vaig errat costava 900 pessetes. Em van donar el 16056. Amb ell vaig estar fins passat els 20, perquè llavors no existia sistema informàtic i anava a renovar el meu pare. Li renovaven el carnet sense mirar l'edat que tenia el seu fill. Quan Guasch llegeixi això, igual s'estira dels cabells o igual em cobra els endarreriments.

Durant tot aquest temps he fet moltes coses. He treballat d'ajudant de cuina, de missatger, a una autoescola, a una botiga de màgia negra, a un despatx d'advocats, a un servei d'urgències mèdiques, de venedor d'electrodomèstics, de dissenyador gràfic, entre les professions més destacades i confessables, fins que vaig començar a fer això que ja ho explicaré a un altre article. Vaig estudiar dret i ho vaig deixar. Vaig estudiar disseny i multimèdia i ho vaig acabar. Vaig tenir un grup de rock que va gravar un disc amb una multinacional. Vaig anar a viure a Reus 10 anys i vaig tornar a Barcelona. Em vaig casar i em vaig divorciar. Em vaig tornar a casar i gairebé em torno a divorciar. De l'Espanyol són gairebé tots els meus amics i tots els meus enemics. He tingut dos fills i una filla. El gran, porta el verí de l'Espanyol i el futbol a les venes, sempre el dissuadeixo de que es dediqui al mateix a la qual per accident, es dedica el seu pare. És segon passa del futbol però es diu Pol, algun dia li explicaré perquè. La petita de la casa creu que tothom és de l'Espanyol perquè tot el seu entorn immediat, els seus pares, germans, avis i amics de la família són de l'Espanyol. Serà molt curiós el dia que descobreixi la veritat.

I bé. L'única constant a la meva vida és ser soci de l'Espanyol. I ho serà sempre.

Ni un sol moment de la meva vida m'he plantejat deixar de ser-ho.

Ni quan vaig tornar de Leverkusen amb el cul quadrat després de 20 hores d'autocar. Ni quan vam baixar a segona l'any següent. Ni en la plujosa nit de Sant Joan davant el Racing en la que Pineda ens va clavar el 0-1, i vam tornar a baixar. Ni en totes les derrotes en les quals hem arrossegat per la gespa escut i samarreta. Ni quan vam tirar a terra Sarrià. Ni en tots els cops que ha fet autèntica vergonya ser perico, que són incomptables. Mai. Mai m'ho he plantejat. Mai.

Ni quan el club ha canviat coses que m'agradaven. Ni quan m'ha demostrat que no canviarà mai.

Reitero que no us vull convèncer de res. Més faltaria. Teniu llibertat total i raons sobrades per prendre les vostres decisions. Jo podria contra argumentar-vos moltes d'aquestes raons, però no vull. Només us volia explicar la meva malaltissa i irracional addicció a aquest club de bojos, governi qui el governi. I que la meva decisió sigui en aquest sentit, no avala cap de les seves decisions absurdes i autodestructives, com aquesta darrera d'apujar els carnets, ni els allibera de cap tipus de responsabilitat. Al contrari, és molt pitjor. Ja que ells saben que jo, i altres com jo, no podem triar. Tenim el cor robat. No podem fer una altra cosa. Som ostatges d'un sentiment.

I ho serem per sempre.  

Francesc Via 

@francescviapol        


 23/04/2019 Femení: despertar del somni
 15/04/2019 Horitzons de dubtes i certeses
 08/04/2019 Vius de la trampa
 01/04/2019 Quatre coses abans del Geta
 27/03/2019 La mediocridad no es una opción
 18/03/2019 Caure del cavall
 11/03/2019 I després què?
 23/02/2019 Sin dirección
 18/02/2019 Cerocerismos
 11/02/2019 Rubi
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64