AVUI A POL

EL MERCAT D'ESTIU, DEL 4 D'AGOST AL 5 D'OCTUBRE

30/06/2020
Els clubs de Primera i Segona ja coneixen les dates per fitxar. Irene Lozano confirma que aquesta temporada no s'obriran els estadis al públic, i no es compromet a res cara a la pròxima.

Redacció, 12h LaLiga ha comunicat ja als equips tant de Primera com de Segona Divisió les dates de les dues pròximes finestres de fitxatges, la d'estiu i la d'hivern. Segons informa COPE, el mercat de fitxatges de l'estiu s'obrirà el pròxim 4 d'agost i tindrà dos mesos de durada, fins al 5 d'octubre, mentre que el d'hivern s'obrirà oficialment el 4 de gener i s'allargarà fins a l'1 de febrer. D'aquesta manera, i tenint en compte que la patronal contempla l'arrencada dels campionats 20120-21 tant a Primera Com a Segona per al pròxim 12 de setembre, el mercat d'incorporacions romandrà obert durant les primeres setmanes de competició.

D'altra banda, la presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD), Irene Lozano, confirmava la notícia que us avançàvem ahir al portal: no hi haurà obertura d'estadis aquesta temporada. Lozano va parlar al respecte en un acte al CEAR en el Velòdrom Luis Puig de València, deixant clar sobre la presència de públic en els esdeveniments esportius massius com el futbol o el bàsquet que aquest debat està resolt en les lligues denominades professionals (Primera i Segona divisió masculines de futbol i la Lliga Endesa) i "no hi ha cap mena de dubte que han de celebrar-se sense públic". Lozano va insistir que és la posició de prudència adequada i correcta des del punt de vista sanitari ja que sense públic en un partit de futbol hi ha actualment entorn a 250 persones i aquest fet "ha requerit un treball molt exhaustiu quant a protocols sanitaris i de desplaçaments". Sobre la presència de públic la pròxima temporada, la presidenta del CSD va dir que no descarta res, però que fer previsions d'aquí a dos mesos és difícil ja que la situació canvia molt ràpid: "No està descartat, però tampoc puc comprometre'm a res en aquest moment".