AVUI A POL

PEDRO SÁNCHEZ: 'A PARTIR DE LA SETMANA DEL 8 DE JUNY TORNARÀ LA LLIGA'

23/05/2020
El Govern dóna permís perquè torni la competició: "La pilota tornarà a rodar en condicions que garanteixin la màxima seguretat sanitària de tots els participants".

Redacció, 14:20h (actualització, 15:22h) El president del Govern, Pedro Sánchez, ha desvelat aquest dissabte el que molts esperaven, la data del retorn de la Lliga: serà la setmana del 8 de juny: "Espanya ha fet el que cal i ara per a tots s'obren nous horitzons. És el moment de recuperar moltes activitats quotidianes: amb l'aval del CSD, el Govern i Sanitat donen llum verda perquè torni a celebrar la Lliga, a partir de la setmana del 8 de juny tornarà la Lliga de Futbol Professional. En aquella setmana que si tot va bé tornarà la fase 3 a bona part d'Espanya s'autoritzarà la represa de les grans activitats esportives i professionals i en particular la Lliga; la pilota tornarà a rodar en condicions que garanteixi la màxima seguretat sanitària de tots els participants".  "El futbol espanyol té un seguiment massiu, però no serà l'única activitat recreativa que anirem recuperant. També museus, teatres... Hem de començar a reprendre l'activitat econòmica", ha reblat el president del Govern. 

Això significa que els equips podrien començar a preparar la propera setmana els partits que es podrien jugar el cap de setmana del 12, 13 i 14 de juny, tal com pretenia Javier Tebas, president de LaLiga; si fos així, el retorn als entrenaments col·lectius, que inicialment s'anaven a retardar encara fins al pròxim 1 de juny, es podrien avaçar a la propera setmana. Un altre escenari seria, i derivat de la petició dels clubs de tenir més temps de preparació, seria posposar la competició fins al divendres 19 de juny. Per a això serà clau la publicació del BOE sobre aquesta nova fase en tot el país i la reunió de Comissió Delegada prevista per a aquest dilluns de la Lliga de Futbol Professional. De moment, i malgrat aquest anunci del govern, encara des de la patronal del futbol no volen donar cap data concreta per al retorn: "No hi ha data confirmada. Ho farem en els pròxims dies i ens asseurem a coordinar els detalls i aquí anunciarem la data exacta".  En qualsevol cas, Tebas s'ha felicitat per aquest anunci a les seves xarxes social: "Estamos muy contentos por la decisión, es fruto del gran trabajo de clubes, jugadores, técnicos... CSD y agentes implicados. Pero es muy importante seguir las normas sanitarias y que la evolución de la pandemia nos respete, no podemos bajar la guardia. #VolverEsGanar".

 

 

Tornant a la compareixença de Sánchez, i després d'una setmana complicada després de la votació de la pròrroga de l'estat d'alarma i el pacte subscrit entre PSOE, Unidas Podemos i EH Bildu per a aconseguir l'abstenció de l'esquerra abertzale a canvi de la derogació de la reforma laboral, el que va derivar en una crisi dins del Govern i amb la patronal i sindicats, ha volgut donar una visió positiva de l'evolució de la pandèmia: "El més dur ha passat, el més difícil ha quedat enrere. No hem d'actuar amb por, però sí amb prudència. Seguim en emergència sanitària". A banda d'aquest anunci del retorn de la Lliga de futbol, ha assegurat que el turisme s'obrirà als estrangers "a partir de juliol". A més, des del dimarts es declararà el dol oficial a nivell nacional i durant deu dies: "Onejaran a mig pal totes les banderes dels edificis públics i els vaixells de l'Armada, i al final de la desescalada, el Cap de l'Estat presidirà un homenatge".