AVUI A POL

I AIXÒ, COM ES COMPENSA?

23/05/2020
11 clubs, entre ells l'Espanyol, no han dit com compensaran als abonats. Un problema econòmic i d'imatge: el dret a devolució no seria discutible; descomptes, packs o renunciar per sentiment, alternatives dels clubs per no tornar uns diners ja amortitzats

Redacció, 7:30h La crisi generada pel coronavirus ha deixat sense poder gaudir dels últims partits de la temporada als abonats de tots els clubs del futbol espanyol, que ara hauran de compensar als seus afeccionats pels encontres que no podran veure en els estadis quan es reprengui el curs a porta tancada. L'obligació de jugar sense públic les últimes jornades de Lliga vindrà acompanyada de diferents polítiques per a compensar a aquells seguidors que van pagar a l'inici del curs i que no gaudiran de tots els partits. Malgrat tot, dos mesos i mig després que la competició es paralitzés,  la majoria segueixen sense pronunciar-se sobre aquesta compensació; només nou d'ells han aclarit quina serà la fórmula per rescabalar-los, quelcom al que estan obligats a fer-ho per llei en tractar-se d'una suspensió per causa major com deixa clar l'article 36 del Reial decret llei 11/2020, del 31 de març. Emilio Abejón, secretari general de FASFE (Federació d'Accionistes i Socis del Futbol Espanyol), aclareix qualsevol dubte en aquest sentit: "Els clubs estan donant-li voltes a això, però el dret a la devolució no és discutible. Si has pagat un abonament i t'has perdut 5 o 6 partits, tens dret al reemborsament. La legislació és taxativa sobre aquest tema. Entenem que molts clubs estan en una situació complicada i que potser cal buscar solucions, o alternatives, però respectant sempre els drets que té l'abonat i sabent que existeix el dret al reemborsament sense discussió. Si un abonat no està d'acord amb les mesures està en el seu dret i pot anar a les autoritats de Consum a reclamar-ho". Fonts del Ministeri de Consum s'han manifestat en el sentit que en principi procedeix la devolució de l'import sense cap penalització, en trobar-nos en una situació excepcional i això perquè les mesures de limitació i supressió d'aforament han estat decretades per les autoritats, ja que el contrari suposaria un enriquiment injust per al club, que obtindria uns ingressos sense oferir el servei a canvi, tot i que existeixen alguns dubtes al voltant de les condicions generals que va subscriure l'afectat en el moment d'adquirir el seu abonament i la incidència de la denominada causa de força major. L'assumpte es complica encara més en estar cedides les competències d'espectacles públics a les comunitats autònomes. Els clubs i LaLiga treballen per a aconseguir una resposta unitària als seus respectius abonats; els 42 clubs de Primera i Segona es reuneixen telemàticament per a intentar donar una solució a un problema que és econòmic però també d'imatge.

El cas de l'Espanyol 

En el cas que lògicament ens ocupa, l'Espanyol estudia compensacions, segons va desvelar fa un parell de setmanes a través d'un comunicat. El club es posava en contacte amb els seus abonats per a expressar la seva intenció de prendre mesures que malgrat el pas dels dies, encara no ha concretat. L'entitat blanc-i-bblava advocava per proposar "solucions equilibrades i coherents" per als abonaments de la 2019-20 un cop estigués més clar l'escenari de la competició. Evidentment, tothom està molt pendent de la decisió final, i que el club ofereixi una solució encertada a l'afició, que és l'ànima del club; tot el que no sigui pensar en una massa social molt castigada en els últims anys amb uns proposta creativa i que posi els afeccionats en primer terme podria tenir unes conseqüències molt negatives.

La renúncia sempre hauria de ser voluntària 

L'espera com és normal ha generat certa incertesa en els afeccionats mentre apareixen alternatives des d'alguns ens, com aquesta porta oberta que deixava FASFE convidant als seguidors dels clubs espanyols afectats per la crisi a renunciar als diners del reemborsament i convertir-los en accions; la Federació d'Accionistes i Sòcies del Futbol Espanyol en qualsevol cas aclareix que "si algun club volgués que els seus abonats renunciïn a la compensació que els correspon, apel·lant al sentiment de pertinença, aquesta opció sempre hauria de ser voluntària. Als afeccionats no ens agrada sentir-nos clients d'un club, sinó quelcom més, però quan les relacions estan en aquest marc, hem de recordar que els drets amb els quals comptem són els dels consumidors".

 

 

El problema de tornar uns ingressos ja amortitzats

El que està més que clar és que aquesta situació suposa un problema per als clubs perquè hauran de fer ara devolucions d'uns ingressos que tenien ja totalment amortitzats en els seus pressupostos, pel que alguns proven de buscar solucions flexibles -altres, directament intenten escaquejar-se-.  De moment, a l'espera de l'acord global, han estat diversos els equips que han anat especificat quines mesures prendran per a rescabalar als seus abonats; ai fem un repàs a com està la situació a dia d'avui, les fórmules han estat variades: el club més "generós" ha estat el Getafe, que regalarà l'abonament per al proper campionat de Lliga a tots els seus socis. La Real Sociedad va comunicar a l'abril que tornaria el 20% dels abonaments, la part proporcional del total, als seus 32.000 abonats. L'Atlético de Madrid, a més de congelar els preus per a la pròxima temporada, retornarà també el 20% de l'abonament anual als seus 58.000 abonats, el que no els va estalviar crítiques en considerar-se que el percentatge de devolució era en realitat d'un 26% i que calia fer-ho via restitució en efectiu i no amb un descompte cara al proper curs. El Real Madrid aposta per fer una devolució proporcional als seus 61.000 abonats pels sis partits pendents i que es jugaran a porta tancada. L'Alavés també aposta per la devolució proporcional via reemborsament o descomptant l'import en la renovació del proper abonament. El Celta ingressarà la part proporcional en un únic pagament i utilitzant una plataforma online als seus 22.500 abonats. Per la seva banda, l'Eibar també ha garantit als seus abonats la devolució de la part proporcional del carnet. El cas d'Osasuna és especial, ja que només hi ha un carnet i com a socis no haurien de rebre reemborsament, però com a deferència se'ls congela el preu de l'abonament del pròxim curs a tots aquells que renovin, tenint a més accés de franc als dos mitjos dies del club davant Madrid i Barça. 

La decisió del Getafe posa oressió i genera malestar en altres clubs; alguns col·lectius es mobilitzen

Els equips que encara no han anunciat una decisió són a banda de l'Espanyol, FC Barcelona, Betis, Ath. Club, Leganés, Sevilla, Granada, Mallorca, Levante, Valencia i Villarreal. Recentment es va publicar que els rectors de l'entitat blaugrana, on la crisi del coronavirus ha afectat amb força econòmicament parlant, eren del parer de no reemborsar de manera directa els diners als seus abonats apel·lant al "sentiment", un extrem que insisteixen en desmentir després de les critiques rebudes afirmant que encara s'està analitzant internament. Un club que presumeix de cuidar molt la seva massa social, el Betis, s'ha mostrat curiosament força crític amb la decisió d'Angel Torres, president del Getafe; en concret, el director general de negoci i conseller Ramón Alarcón acusava de fer mal a la resta de clubs per aquesta mesura: "Si s'ha pres és perquè també té una baixa quantitat d'ingressos per abonaments i una alta per televisió, però és una situació molt diferent a altres clubs. Ho respecto, però crec que no fan bé al col·lectiu" afegint que treballen "per a elaborar un puzle per a poder compensar tot el possible pels partits que els abonats no podran anar a l'estadi". Entre part dels abonats de l'Athletic Club hi ha força disgust davant el fet que el club blanc-i-vermell encara no hagi anunciat què fer més enllà de la devolució d'import pagat per als partits davant l'Atlético de Madrid i el Real Madrid, mig dies del club. La plataforma de socis Athleticen Alde Bustiko Gara ja ha enviat una carta a la directiva del club demanant que "presentin com més aviat millor una proposta amb les diferents fórmules per a la devolució". Hi ha un fet únic, que la seva quota d'abonat la paguen per anualitat i no per temporada pel que si no es juga amb públic fins l'any vinent el retorn de diners podria arribar a un 80 per cent. El Leganés encara no ha comunicat la decisió, malgrat ja la tenen pressa; la raó, respectar dels altres cubs pendents de les recomanacions i pautes de LaLiga, que com hem apuntat de fa setmanes te en marxa un grup de treball en aquest sentit.

Entre les alternatives, packs, avantatges i descomptes 

Al Sevilla, amb 39.955 abonats amb seient, ja va haver-hi un precedent a l'agost de 2018 quan va compensar proporcionalment (entorn d'un 5%) als qui tenien inclosa l'anada de la Supercopa d'Espanya amb el Barcelona; al final va ser a partit únic a Tànger per decisió de la RFEF amb el descompte d'aquests diners en el carnet 2018-19 o un bo canviable a les seves botigues o en la compra d'entrades. El Granada continua perfilant com compensar econòmicament als seus afeccionats; el director general nassarita Antonio Fernández Monterrubio ja va anunciar el passat 15 d'abril, en la roda de premsa celebrada per a traslladar l'acord de reducció salarial amb la plantilla al fil de la crisi del coronavirus, que el club prendria mesures però la principal problemàtica per a l'entitat està a establir el percentatge exacte de rebaixa per a cadascun tenint en compte l'àmplia gamma de preus als quals es van poder acollir els seguidors. El nou CEO d'operacions comercials del Mallorca, Alfonso Díaz, apuntava fa uns dies que estan estudiant totes les possibilitats i el cert és que ja s'han posat en contacte amb penyes i grups d'animació per consultar el camí a seguir. En el cas del Levante, que a més haurà de jugar els seus cinc encontres pendents a la Ciutat Esportiva del Villarreal en estar el Ciutat de Valencia en obres, hi ha una particularitat: dels 22.500 abonats que té el club, 14.600 no van pagar l'abonament com premi per haver acudit la campanya anterior (2018-19) a tots els partits. El conjunt granota serà dels que menys acusi per aquest fet l'impacte de la devolució dels abonaments, però encara així hi ha 7.900 abonats que segueixen a l'espera de conèixer com seran recompensats. El Valencia anunciarà properament què fer amb els seus  40.000 socis; des del club s'argumenta que aquesta demora es justifica amb un doble objectiu: donar amb solucions en les quals "les dues parts puguin ajudar-se" i comptar amb millor informació i més certeses sobre els tipus d'abonament que, a funció de la pandèmia, els clubs puguin oferir per al futur. Possiblement donarà a triar als seus abonats, encara que fomentant la seva intenció de fidelitzar a l'àmplia massa social que posseeix, l'opció de recuperar els diners corresponents als cinc partits que resten, o avantatges i descomptes sobre un pack amb els partits que puguin veure's en pròximes temporades. Per acabar, al Villarreal el president, Fernando Roig, juntament amb el conseller delegat i el vicepresident, José Manuel Llaneza, estudien com retornar als seus 19.000 fidels els diners dels seus abonaments; contemplen diverses alternatives, però el contingut d'elles gira al voltant d'oferir-los l'abonament en unes condicions que prevalguin la seva fidelitat i sempre amb les fórmules per assistència en el punt de mira. En qualsevol cas, per al Villarreal el ticketing només representa un percentatge que no arriba al 10% del seu pressupost.