AVUI A POL

AGANZO: 'NO TORNAR A JUGAR POT SER UNA OPCIÓ REAL'

26/03/2020
El president del sindicat de futbolistes no descarta aquest escenari malgrat insisteix que "els jugadors faran tot el possible perquè les competicions acabin".
Redacció, 7:30h El presidnet de l'Associació de Futbolistes Espanyols, David Aganzo, va parlar anbit a l'espai El Larguero de com afronten els jugadors l'actual siuació generada  per la pandèmia del coronavirus. Aganzo, en un moment en que les competicions professionals estan suspeses i sense data d etornada, no descarta cap escenari: "Per descomptat que volem que  la Lliga continuï: seria una excel·lent notícia i significaria que el país està bé (...) El fet de no tornar a jugar pot ser real: el que sí que tenim clar és que aquí estem en una sola guerra, que és contra la pandèmia".

El president del sindicat de futbolistes també va parlar dels ERTOs en el futbol espanyol; com us vam avançar ahir a PericosOnline, l'Espanyol és un dels equips que s'ha plantejat fer un expedient de reducció temporal d'ocupació per cobrir la sensible  baixada d'ingressos per la pandèmia. Les pèrdues econòmiques podrien voltar els 20 milions d’euros pels drets de televisió però també hi ha una part que s'ha perdut per patrocinadors i taquillatge. La mesura, cas de predre's finalment, en principi afectaria només a la part esportiva del club i tindria conseqüències retroactives des del passat 14 de març, data en la que l'equip va tornar de Navata. Recordem que s'aplicaria si no es pot reprendre la competició. Aganzo, a  la SER, explicava que "la informació que tenim ara és que no arriba a la desena el nombre de clubs que faran un ERTE entre Primera i Segona. Hem parlat amb els diferents capitans dels equips".

Finalment, sobre aquests possibilitat de reprendre la competició per acabar-la a l'estiu, insistia: "Jugar al juliol? Amb tots els jugadors que hem parlat no han mostrat cap problema. Ells faran tot el possible perquè les competicions acabin".