AVUI A POL

EL RETORN DE LA LLIGA ANIRIA PER LLARG

25/03/2020
El Govern podria haver traslladat a la Federació un escenari en el qual la tornada a la competició es demoraria encara mesos, i per això tenen al cap jugar al setembre. La 2020-21 es podria plantejar una fórmula amb grups, estil Champions.

Redacció, 15:30h Avui el president de la RFEF, Luis Rubiales, ha comparegut en una nova roda de premsa virtual per donar el seu punt de vista cara al futur de les competicions, ara mateix suspeses sine die. "Totes les competicions estan suspeses, i no volem pensar en cap data. Estem a l'ordre de les nostres autoritats. Des de la Federació no posarem dates. Quan torni la normalitat, parlarem. Vaig encarregar un informe als metges perquè ens diguin quins terminis cal marcar. No sols quan cal tornar a començar, sinó en quins terminis.  No ens agrada jugar a endevins i no és moment de fer calendaris. Hi ha dos camins, tractar de començar com sigui i costi el que costi, que no és la nostra opció, o anteposar la salut. La nostra idea és que la temporada ha d'acabar. L'única manera és arribar al final, sigui quan sigui. No volem tornar costi el que costi, però ara mateix hem de donar l'ocasió de donar als equips que estan en descens que puguin sortir, als que estiguin per ascendir doncs donar-los l'ocasió de pujar... Quan el país es recuperi i tinguem la salut garantida serà el moment de tornar, no abans". 

Avui al nostre programa de ràdio hem traslladat una informació de l'entorn federatiu, segons el qual el Govern hauria traslladat a l'organisme que presideix Rubiales que per tornar als terrenys de joc podrien passar encara diversos mesos; per això, la Federació tindria al cap la idea de jugar al setembre i octubre, en que clouria el campionat regular de complir-se aquesta previsió. Cara a la temporada 2020-21, es plantejaria un format novedós, una lligueta amb grups estil Champions o Europa League. Es donaria també la possibilitat a tots els clubs a fitxar a l'estiu. Una de les raons d'aquest interès, el temor al fet que no poder acabar les Lligues no professionals, des de Segona B a regional, pugui passar factura electoral als actuals rectors federatius cara a les properes eleccions per a la presidència de la RFEF.