AVUI A POL

ELI DEL ESTAL: 'HAN DE CANVIAR MOLTES COSES PERQUÈ L'ESPANYOL ESTIGUI ON ES MEREIX'

25/03/2020
"No crec que al femení tinguéssim tan mala plantilla, però hem fet malament coses i portem temporades repetint errors. Quan Paloma va fer aquella entrevista totes empatitzavem amb les seves paraules", ha reconegut la futbolista.

Redacció, 14:45h El passat mes de febrer, l'Espanyol es quedava sense una de les seves jugadores, Eli del Estal. La davantera arribava a un acord amb l'entitat per rescindir contracte  -havia renovat el passat estiu fins al 2021- per provar sort a Korea, en concret a les files del Hyundai Steel Red Angels WFC, actual campió de la KWFL. Des de la seva arribada en el 2016, la jugadora havia estat un dels referents de l'equip amb els seus gols i un puntal al vestidor, i ella també va endur-se un gran record d'aquesta etapa al club, com va destacar en una emotiva carta oberta de comiat.

A ningú escapa que l'Eli viatjava a un país que està geogràficament molt a prop d'un dels grans focus del coronavirus, la Xina, tot i que com ha explicat a PericosOnline.ràdio, només han fet quarantena severa durant uns pocs dies. Sí van deixar d'entrenar 15 dies per ordre del govern, i van quedar tancades d'entrada i sortida les ciutats que podien ser focus d'infecció, el que demostra que s'han pres molt seriosament la situació: "Semblava que anava a jugar una loteria per tal com estava la situació i m'han sortit els guanyadors. Al Nadal va sorgir una possibilitat que no es va donar perquè com estava l'equip, i van insistir i veient la meva situació en l'equip, va tirar endavant. A Korea s'han pres molt seriosament el tema del coronavirus, s'ha demostrat que no eren exagerats sinó que eren molt rigorosos. El que han fet molt bé que a Espanya potser no, és tancar les ciutats que eren focus d'infecció". "Portem una setmana de total normalitat: alguns equips de les ciutats tancades no poden fer ni pretemporada ni entrenaments, pel que no sabem quan començar la competició, ja es parla de final de maig perquè han de donar temps en aquests equips", ha dit la futbolista, que s'ha adaptat a la perfecció: "La vida koreana m'està encantant, l'educació i cordialitat de la gent, el menjar, malgrat tot pica molt en la seva gastronomia".

"Als pericos el millor que ens ha pogut passar es el coronavirus, tant en el masculí com el femení, per quedar-nos a Primera. Fora bromes, ha estat una temporada molt difícil, a nivell personal no ha estat massa regular, peròs si una cosa ha de quedar clar és que han de canviar moltes coses en el femení i crec que en el masculí perquè l'Espanyol estigui on es mereix. No crec que al femení tinguéssim tan mala plantilla, però hem fet malament coses i portem temporades repetint errors, haurien de canviar coses per créixer", ha dit sobre la mala temporada del femení perico: "Quan Paloma va fer l'entrevista a ‘Tiempo de Espanyol', potser quedava lleig perquè era l'inici de la competició totes empatitzavem amb les seves paraules; és cert que s'estava apostant per la professionalització però no al ritme que experimentava la categoria i el ritme de creixement de la categoria, el nostre no era el necessari". "És com el masculí, tenint competició europea i Lliga tenir una intenció de créixer però no tant com és necessari és l'error que hem tingut en tots dos equips", ha explicat.

"El millor que te l'Espanyol a banda dels afeccionats és la gran família que es forma a dintre, jugadores, personal, coses que la gent no veu: la seva qualitat humana en els empleats en totes les categories. He tingut un vestuari dels més sans que hi ha a Primera, com en el masculí, és el que dona la força per haver sortit endavant en molts moments", ha reblat.