AVUI A POL

DAVID SÁNCHEZ, L'EXPERIÈNCIA AMB EL CORONAVIRUS D'UN PERICO QUE TREBALLA EN EL FUTBOL XINÈS

24/03/2020
Des de la vivència al país asiàtic, considera "difícil que puguin jugar-se els partits que resten de Lliga. Aquí avui hem començat els entrenaments però no hi ha data de tornada pel futbol professional"

Redacció, 16h Al nostre programa també hem parlat amb David Sánchez Merino, un perico que porta temps treballant en el futbol xinès, i que ara mateix es troba a Dalian, treballant coma director d'Scouting i Anàlisi de l'acadèmia del Dalian Pro FC. Des de l'experiència del que ha succeït al país oriental, veu complicat que la competició pugui tornar a la normalitat tan aviat com apunten alguns dels responsables del futbol: "El virus va esclatar el 23 de gener i vam estar tancats com esteu vosaltres fins a començaments de març, 5 setmanes totalment tancats, amb controls de temperatura. Vam començar a l'oficina a començaments de març, treballant amb moltes limitacions, i ara hem començat a entrenar. Potser a Espanya caldria tirar més llarg perquè sembla que les coses van més tarda; sent realistes en comptes de dos mesos serien més, veig difícil que puguin jugar-se els partits que resten de Lliga". "Aquí estava tot tancat, absolutament tancat, no es podia fer res, ni tan sols a la residència. No es podia fer absolutament res, fins i tot a les comunitats deixaven a una persona per dia anar a fer la compra, amb dos responsables de cada comunitat que controlaven les sortides, i així va ser 5 setmanes", ha relatat. 

Ara la Xina comença a sortir del pou: "Al principi es van fixar dues setmanes i després va passar a ser indefinit. Avui hem començat els entrenaments però no hi ha data de tornada pel futbol professional; es diu començaments de maig, però no hi ha res del cert. L'única restricció en l'entrenament ha estat no donar-se la mà, la resta ha estat normal". "A dia d'avui no hi ha pors de rebrots, només en els casos d'estrangers que estan tornant després d'aquestes vacances llargues coincidint amb el nou anys xinès i que han donat positiu, com un jugador de la primera divisió i un altre de la segona", ha comentat fent esment a Marouane Fellaini, migcampista belga del Shandong Luneng.

Des de la distància també ha viscut el mal curs esportiu de l'Espanyol: "És el pitjor any que recordo per resultats i sensacions; crec que serà molt difícil que reiniciem la Lliga, esperem que almenys serveixi perquè ens salvem".