AVUI A POL

LES TRES DECISIONS D'ABELARDO

14/02/2020
El tècnic ha de decidir en tres aspectes importants cara al partit de diumenge: qui ocuparà el lateral, com gestiona a David López i si aposta per un canvi de sistema; Pedrosa, un dels "oblidats" pel Pitu.

Redacció, 14:45h Tota la setmana hem estat analitzant el canvi experimentat des de l'arribada a la banqueta d'Abelardo; l'asturià ja ha superat en puntuació als seus dos predecessors en el càrrec, aconseguint retallar la diferència a uns mínims que no es donaven des del passat octubre. El preparador, des de la seva arribada, ha apostat per una fórmula senzilla i clara d'entendre, el 4-4-2. De totes maneres, encara queden moltes finals per disputar, la primera d'elles, aquest diumenge a Sevilla, on està en joc seguir amb totes les opcions vives i també recuperar una mica la imatge perduda pel que fa al joc en partits com el del Mallorca. L'equip segueix cuer amb els mateixos punts, 18, que la resta de rivals que estan en la zona vermella, Mallorca i Leganés, i a dos de la permanència que marca el Celta.

 

 

Abelardo afronta ara el repte d'afinar la seva proposta en un escenari tan complicat com és el camp del Sevilla, cara al qual ha de prendre tot un seguit de decisions: com és sabut, Dídac Vilà no podrà estar disponible per acumulació d'amonestacions; el lateral esquerre, que va ser dels més destacats davant el Mallorca i estava sent una de les apostes clares del "Pitu", causarà baixa per sanció obligant a buscar una alternativa. Hi ha sobre la taula diferents possibilitats: en principi, semblaria que Adri Pedrosa hagi de ser el seu substitut natural, però també te altres possibles alternatives amb el que hi ha en plantilla, fins i tot Javi López que ja va jugar al seu dia al filial o amb Pochettino a cama canviada, o Pipa, a qui Machín va posar per l'esquerra davant el Ferencvarós amb força èxit, però els últims dies ha anat prenent cos que sigui el Lele Cabrera qui passi de l'eix de la defensa a desplaçar-se a l'esquerra, cedint el seu lloc a Naldo. L'ex del Getafe ja ha jugat en aquesta demarcació en el club azulón en la seva primera temporada i de forma més esporàdica l'any passat. Aquesta circumstància ha reobert el debat de quà està passant amb Pedrosa,  que amb el "Pitu" només ha participat en el partit de Copa a Anoeta i no s'ha estrenat en Lliga. El carrilet, una de les revelacions del passat curs, va passar de comptar amb certa regularitat per Gallego i amb Machín, a desaparèixer amb l'arribada de l'asturià, que ha optat per apostar la veterania als costats -no ha anat ni convocat en els tres últims partits-. 

La segona decisió d'Abelardo és om gestionar a David López: en ple debat de si ha de seguir al mig del camp o tornar al centre de la defensa, davant el Mallorca va a ver de ser substituït, el que ja feia pensar que no està en plenes condicions. Com us vam explicar dilluns passat, el sancugatenc no està al 100% de fa alguns partits; te un petit problema al bessó de la cama dreta, un petit edema fruit d'un micro-trencament, que li passa factura quan acumula minuts i esforços, circumstància que s'agreuja amb la seva presència en el pivot, on te més desgast que no a l'eix de la rereguarda. El jugador ha treballat tota la setmana amb vistes a estar disponible per al partit del Pizjuán, sabedor que la seva presència és clau per a l'equip, tot i que esta per veure com gestiona la seva participació el preparador asturià. Amb la destitució de Pablo Machín, el sistema de tres centrals i dos carrilers va quedar oblidat i Abelardo va optar per tornar a la defensa de quatre, salvaguardada per un doble pivot potent amb l'esmentat David López al costat de Roca, extrems ràpids i combinatius, i dos davanters, i malgrat el preparador és poc amic de canvis, podria alterar el dibuix davant el Sevilla. Com ha explicat Joan Camí al nostre espai, el preparador estaria valorant apostar per un 4-2-3-1, reforçant el mig del camp i protegint-se més per fora davant la presència d'homes com Jesús Navas i Reguilón, futbolistes molt verticals i pels qual passa bona part del futbol ofensiu del de Lopetegui. Si en això li sumem la perillositat de futbolistes com Suso i Ocampos per fora, i el patiment que podria tenir un home del perfil de Darder per banda, aquest podria desplaçar-se a la mitja punta, fent entrar Monito Vargas i Embarba pels costats, implicat el sacrifici de Jonathan Calleri


PUBLICITAT