AVUI A POL

EL LÍMIT SALARIAL AUGMENTA EN 12 MILIONS NETS PER FITXAR

03/12/2019
Roger Guasch confirma les intencions de fer una important despesa al gener per evitar el descens: "És més barat apostar ara que fer-ho a Segona". El número de socis és de 27.329, 2.608 més que l'any passat; d'ells, 22.970 són abonats.

Redacció, 12:15h Avui ha tingut lloc una trobada entre el director general corporatiu de l'Espanyol, Roger Guasch, i els mitjans informatius, on s'ha parlat de diferents temes relatius a la situació de l'entitat abans d'afrontar la propera JGA. Un d'ells i no menor,  quants diners tindrà el club per fitxar; després que ahir el vicepresident Carlos García Pont parlés d'una xifra que voltava els 10 quilos, a arrodonir, avui el directiu ha xifrat en 12 els milions en que augmenta el límit salarial: "S'exposarà a la Junta que pel gener, pel mercat, el club disposarà gràcies a la participació a l'Europa League d'aproximadament 12 milions nets del límit salarial; no és la quantitat per fitxar sinó el que es pot imputar al nostre compte de resultats anual de la temporada 19-20, obrirem un marge de 12 milions que l'àrea esportiva decidirà com gestionar. García Pont anunciava ahir 10 milions, però l'última notícia són aquests 12 milions que podem confirmar de manera clara. Contents de poder revertir aquesta situació esportiva que tenim, el club està entregat a revertir-la i estem convençuts que serà així". Cal recordar que el límit salarial inclou salaris, Seguretat Social, primes i amortitzacions de primer equip si el jugador és una compra.

"Ara anem a full", ha dir el DGC, abans d'abundar en aquest lema que va explicar García Pont ahir al nostre programa, i que resumeix la idea de Chen"És més barat apostar ara que fer-ho en Segona. El missatge és d'optimisme, que tirarem endavant entre tots. Si no, no gastaríem 12 milions més". Pel que fa a les xifres econòmiques de l'entitat, ha quedat confirmat en la trobada on també ha estat el director financer Joan Fitó que "l'endeutament net de 93 milions d'euros baixarà sensiblement amb l'ampliació de capital de 50 milions fins a uns nivells històrics. Quedarà entre 40 i 50. Són 50 dels 63 milions que es deuen a Rastar Group". Segons Guasch, "passarem de ser un club C de LaLiga a un club A. Això vol dir que ens donarà una capacitat d'endeutament més gran. Que tots els diners no estigui en el camp es fa amb la visió que finalment sí que estigui en el camp".

Com ja va insitir ahir García Pont, Chen no abandonarà el club si es baixa a Segona:   "Jo sé el que faig i el que dic. Si Chen digués ara que no amplia capital, podries tenir els teus dubtes, però no és així. El món del futbol avui dia sobrepassa el concepte del futbol romàntic. Una societat anònima és una societat anònima, i no saps el que passarà en cinc anys, però sí que tinc clar el compromís de Chen ara més que mai". "L'Espanyol és un projecte guanyador, s'ha d'ampliar la base, perquè si creu que només ha de ser de les famílies, té un problema. Barcelona necessita a més de dos equips de futbol. Ara té una absència brutal perquè només hi ha una marca, li falta competitivitat. Vull que l'Espanyol surti de l'ombra. Ens falta passar de ser un gran club a un club gran", ha reblat el DGC, insistint en la seva idea d'estendre el club a d'altres sectors de població.

Avui també s'han conegut un altres detalls importants, com el número de socis, que a hores d'ara és de 27.329, 2.608 més que l'any passat; d'ells, 22.970 són abonats amb seient, 2.631 més que el passat curs. Aquesta petita pujada no està provocant un increment en l'assistència, que segueix sent fluixa els dies de partit: "Tenim una assignatura pendent molt gran, i assumeixo al cent per cent la responsabilitat, perquè no acabem d'aconseguir que el soci vingui. El dia en què érem 22.000, el dia del Getafe, faltaven 9.000 abonats. Ens estem recolzant en les penyes per a veure què fem". En el terreny de la mobilitat, insitia Guasch que "estem apretant perquè la Línia 8 arribi a Urgell, Francesc Macià i Gràcia, de manera que la gent del Vallès pugui arribar en transport públic. No abans de 2025".

També que el club busca un entre 7 i 15 ha de terreny per una nova ciutat esportiva: "Ens agradaria construir una nova ciutat esportiva o desglossar el futbol base del futbol professional, passar de quatre a vuit camps. Estem parlant amb diferents ajuntaments de l'àrea metropolitana per a trobar de set a 15 hectàrees que siguin terreny qualificat per a terrenys esportius".