AVUI A POL

CONNEXIÓ BENFICA

03/12/2019
A Itàlia apunten que la Sampdoria pensaria en Ferreyra pel gener; l'Espanyol ha preguntat per Raúl de Tomás, però en principi el club portuguès no el vol cedir.

Redacció, 7:30h Tot apunta que l'Espanyol, a banda de reforçar-se en el mercat d'hivern, podria donar algunes baixes. En aquest sentit, crida l'atenció el que publicava a Itàlia Il Secolo XIX en el sentit que a la Sampdoria, equip que està patint seriosos problemes ofensius, li haurien arribat alguns oferiments com el de Barrow, el de l'exjugador del Benfica Kostas Mitroglou i el del davanter cedit pel mateix club portuguès Facundo Ferreyra. L'objectiu dels italians segons aquesta informació, portar un ariet que pugui garantir set o vuit gols en al segona volta del campionat, si abans alleugeierixen plantilla. Recordem que el davanter argentí no és propietat de l'Espanyol, sinó que està a préstec fins a final de curs amb una opció de compra que puja als 8 milions d'euros, quantitat de la qual caldria restar cas de ser eexcutada els 2,2 que es van pagar per la cessió del tram del passat curs. El "Chucky" va arribar al club en el passat mercat d'hivern al costat d'Alfa Semedo, fruit de les magnífiques bones relacions existents entre entitats.

També parlant de davanters, i aprofitant les mateixes bones relacions amb el club portuguès, us podem explicar que s'ha preguntat per la possibilitat d'aconseguir la cessió de Raúl de Tomás, i que la resposta rebuda és que en principi no el volen cedir. L'actual davanter del Benfica, on no està tenint el protagonisme esperat, és seguit des dels despatxos de Cornellà-El Prat des del 2017, quan jugava cedit pel Real Madrid en el Valladolid després de renovar amb el club blanc tot i que va al final va quedar descartat per l'overbooking de davanters. De Tomás va debutar a Segona divisió amb el Real Madrid B la temporada 2013-14. Després del descens del club blanc va marxar cedit al Córdoba (2015-16) amb José Luis Oltra (26 partits, 6 gols). Quan va esclatar com a golejador va ser la 16-17, al Valladolid, fent 15 gols. Allà va ser quan li va començar a seguir la pista. Un any després, estant ja al Rayo, va sortir publicar que l'aleshores director esportiu Jordi Lardín hauria fet moviments amb el club blanc, fent uns avenços que quedaven a expenses que Chen i els executius de l'entitat analitzessin la conveniència i el cost de l'operació, i que la política de reducció de despeses a nivell esportiu va frustrar un segon cop l'opció de lligar-lo. Mentre, a Vallecas el davanter va superar el registre històric de màxim golejador d'un futbolista rayista que ostentava des de feia gairebé 40 anys l'uruguaià Fernando Morena, amb 24 dianes en Lliga. Malgrat nous intents perquè vingués a Cornellà-El Prat el jugador va seguir una temporada més amb el conjunt ratllat, i en la que era la seva estrena a Primera, signant 14 gols. Consumat el descens dels vallecans, el Madrid va tancar la seva venda al Benfica per uns 20 milions d'euros, força menys dels 35 en que s'havia començat a negociar entre tots dos clubs. RdT, que signava per 5 temporades, fins ara està tenint un rendiment discret lluny del seu objectiu de continuar amb la seva progressió com a futbolista en l'elit.