AVUI A POL

'CHEN PENSA QUE ÉS MILLOR GASTAR DINERS PER MANTENIR-SE QUE NO PER PUJAR'

02/12/2019
García Pont, que insisteix que Chen no marxaria en cas de descens, xifra en uns 10 quilos els diners per fitxar al gener i ratifica la confiança en Machín, Perarnau i Rufete. No te constància de la possible marxa de Guasch i dels rumors de venda.

Redacció, 14:30h La grada de Cornellà-El Prat va repartir ahir per a tothom; als jugadors, als quals va dedicar crits de "mercenaris" i "No mereixeu aquesta samarreta", i també apuntant més  a dalt, a la directiva, reclamant amb força dimissions. El lamentable espectacle que es va veure en la segona part de l'encontre davant l'Osasuna va fer que els uns quedessin xiulats i els altres, assenyalats per una afició que veu com quan tot just acaba de començar el mes de desembre i a manca de tres encontres per acabar la primera volta, l'equip sembla desnonat i el club a la deriva i sense un rumb clar. Ahir fins i tot va haver un conat de manifestació contra els futbolistes, tot i que al final van ser un Roger Guasch que s'especula estaria ja més a fora que dintre de l'entitat, i també el vicepresident Carlos García Pont els que van sortir a donar la cara i provar de calmar els ànims. 

Uns 10 milions per fitxar al gener; confiança en Perarnau i Rufete

García Pont ha estat avui protagonista al nostre programa per donar la cara, i valorar aquesta crisi que te tantes potes, esportiva, però també institucional i social, i de què en pensa Chen Yansheng a pocs dies d'aterrar a Barcelona: "La situació requereix de parlar i que s'entengui. L'última vegada que he parlat amb Chen? Ahir, després del partit. El vaig veure ocupat. En una situació així cal tenir cor calent i sang freda, el cap també fred per veure què s'ha d'arreglar". I aquest arreglar, contempla fitxar al gener?: "Abans que vingui el mercat d'hivern i ha alguns partits que s'han d'afrontar primer. Tenim una plantilla que amb poques variacions és la que va ser setena la passada temporada i hauria de ser suficient per afrontar la temporada però no ha estat així. El pensament del cos tècnic és que hi ha jugadors per sota del nivell, i han d'augmentar el seu rendiment". Una dada important és quants diners disponibles hi ha per fitxar: "Hi ha una xifra que s'està valorant però depèn també del límit salarial de la Lliga; és de l'ordre de 10 milions d'euros. Quants jugadors i en quines posicions, és cosa de la direcció esportiva. Són ells els que saben de futbol. Confiem en Perarnau i Rufete, la confiança en ells és total. La seva feina? Hi ha una primera valoració, els resultats canten i hem hagut de canviar d'entrenador pel que la decisió de triar Gallego no va ser del tot acurada, malgrat la culpa va ser de tot el club". Qüestionat per quan s'espera l'arribada dels reforços -els candidats no pertanyen tots a la Lliga espanyola- no ha donat una data exacta: "No ho sé, el d'hivern és un mercat difícil. La vocació de treball és trobar solucions al més aviat, millor".

"Si després ho explica internamet, el que va dir Machín em sembla bé".

García Pont ha parlat de la controvertida roda de premsa de Machín, en que va apuntar al vestidor: "Si després ho explica internament, sí em sembla bé. Si el que va dir posteriorment explica als jugador les raons, Machín és un bon professional i entendran les raons d'aquestes expressions". Al seu parer "molts jugadors estan per sota del seu rendiment habitual i cal aconseguir que facin un pas endavant".

 

 

"Chen diu que millor gastar diners per mantenir-se que no per pujar" 

García Pont ha parlat de per què Chen Yansheng, que arribarà en els propers dies a Barcelona, no es pronuncia: "Chen, encara que no hi sigui presencialment aquí, te converses freqüents amb la gent que porta el club i està al dia de la situació i que cal prendre mesures, i les està valorant. Si contempla la possibilitat del descens? Abans  he de dir que la situació és greu però estem a 5 punts, la diferència és gran però no impossible. La resposta de Chen és que és millor gastar diners per mantenir-se que no per pujar. S'està valorant que pugui parlar, si d'una cosa de vegades patim és de manca de comunicació i de parlar, i un dels aspectes és aquest".

"La direcció esportiva va fer el millor que podia fer amb els recursos que teníem, els miracles a Lourdes"

El vicepresident, que ha mostrat la seva confiança en Pablo Machín, insisteix que "no hem valorat la possibilitat que vingui un altre entrenador, alguna de les seves expressions no són encertades però és un gran professional i sap on va i amb els jugadors que comptava fins el mercat d'hivern". Preguntat per si es van detectar mancances pel que fa a la plantilla ja a l'estiu i si la direcció esportiva va demanar més reforços, ha reconegut que "ningú pensava que estaríem en aquest situació en la Lliga; la direcció esportiva va fer el millor que podia fer amb els recursos que teníem, els miracles a Lourdes. Si s'ha pogut ampliar el límit és perquè hem anat endavant a l'Europa League". "La sortida de Rubi ens va fer molt de mal. El no tenir una pretemporada va fer que David Gallego no tingués temps per a fer un equip de futbol i haguessim de portar a Pablo Machín. Amb les dades que teníem llavors igual haguéssim pres les mateixes decisions", ha explicat.

El futur de Roger Gusch i els rumors d'ofertes per comprar el club 

A nivell institucional, hi ha d'altres rumors, com la imminent sortida del director general corporatiu, Roger Guasch, de l'entitat: "No tinc notícies"; si s'ha manifestat més extensament sobre els rumors de venda del club que us hem explicat aquest matí en el sentit que recentment hauria dit no una oferta important d'un grup americà, i que hi hauria una altra proposta que caduca el proper 31 de desembre: "Si la hi ha hagut recentment no ho sé, però Chen està compromès amb el club, va haver un grup americà fa un temps que li donava un rendiment extra. No tinc cap noticia que tingui pensat sortir d'aquesta inversió. Si sortirà si anem a Segona? Seguirà. Si hi ha un pla per si baixem? Ara mateix no".

Missatge de confiança 

"M'agrada donar el mèrit de les coses a la gent que ho te, i agrair el suport de la gent que treballa allà públicament. És això el que no em fa sentir sol en el dia a dia. A més sé que Chen està allà en la distància", ha respost quan li hem preguntat per si es troba sol al club. "Els pericos hem sortit de situacions com aquestes i de pitjors, estic convençut", ha reblat el vicepresident davant les mostres de desànim, lògiques, de part de la pericada.