AVUI A POL

SALVA JASPE: 'L'EQUIP HA DE SER MENTALMENT MÉS FORT PER COMPETIR EN AQUESTA LLIGA'

09/10/2019
El tècnic del Femení, que ha tingut una mala arrencada en Lliga, confia en que amb un parell de resultats positius es redreci la situació. Pel que fa a l'afer Paloma, nega cap mena de càstig o represàlia per les seves declaracions.

Redacció, 14:45h Tot i que gran part de l'atenció de l'espanyolisme ha estat centrada en el mal inici de temporada del primer equip masculí, que ha comportat la defenestració de David Gallego, també preocupa i molt la situació del primer equip femení, que ha tingut un inici de curs molt dolent; l'arrencada en la Lliga Iberdrola no podria haver estat pitjor, ja que en els quatre primers partits s'han patit quatre derrotes que situen les de Sava Jaspe últimes a la classificació. Malgrat els responsables esportius de la secció amb Lauren Florido i Titi  Camuñez al capdavant pretenien amb aquest nou projecte canviar la tendència de mediocritat dels últims anys, i després d'un estiu que ha comportat baixes importants com les de Berta Pujadas o Maria Llompart i l'arribada de sis reforços, els resultats no estan acompanyant; a més, no han faltat polèmiques que han enterbolit l'ambient, en especial les declaracions de la capitana Paloma a l'espai Tiempo de Espanyol afirmant que a diferència del que havia dit poc abans l'entrenador que no veia a aquesta plantilla millor que la de l'anterior curs qüestionant la qualitat de les noves incorporacions, caient des d'aleshores de les convocatòries. Mala maror doncs a l'entorn de l'equip i amb la visita del Betis a l'horitzó, un partit clau per al futur de l'equip.

Amb Salva Jaspe hem parlat al nostre programa d'aquesta situació tan delicada: "Hem començat força malament i tampoc volem buscar excuses. L'equip està treballant per aconseguir un resultat positiu i sortir d'allà a baix". Una de les circumstàncies que considera el preparador està condicionant a l'equip és l'anímica: "L'any passat en arribar a l'equip li faltava gol, i va ser arribar nosaltres i començar a marcar. Enguany estem generant ocasions però no acaben d'entrar i les jugadores entren en bucle de dir, què estem fent malament. Una altra cosa seria no arribar i que et domini tot el temps; però això no serveix d'excusa, necessitem guanyar al Betis i és el ens serveix ara". Hom troba a faltar que no s'hagi definit encara un onze tipus: "Quan els resultats no van has de donar oportunitats a la resta de jugadores. Eli? No està encertada cara a gol i quan tingui la ratxa entrarà, però hi altres companyes que estan apretant".

 

 

Pel que fa en aquesta polèmica amb Paloma, Jaspe ha aclarit que no hi ha cap mena de càstig ni represàlia per les seves paraules: "Per a res; des de secretaria tècnica i nosaltres, ha estat per tema tàctic. Però està treballant, pensa en que podem guanyar amb el Betis i pot entrar en la convocatòria, no hi ha cap problema amb ella; no està entrant en l'equip, es va parlar a començament de temporada quin seria el seu rol i que li costaria més. Si ha d'entrar diumenge ho farà sense problema".

Davant la situació de l'equip, ja hi ha que reclama reforços per Jaspe considera que és massa aviat per pensar en això: "Gol, tenim jugadores per fer-lo però no estan entrant, no crec que faltin jugadores. Tots els equips s'estan omplint d'estrangeres i nosaltres tenim quatre, hem d'ajudar-les a que siguin millors jugadores. Per mi les meves jugfadpres són les millors i he de morir amb elles. No crec que cap equip hagi estat molt superior a nosaltres. Han d'agafar confiança, quan ens marquen entren en un bucle i davallen. L'equip ha de ser mentalment més fort per competir en aquesta Lliga. Si ens falten jugadores de referència? L'Espanyol es pot permetre el luxe de portar una jugadora així? Hi ha preus amb els que no es pot competir, treballo amb les que tinc i estic orgullós d'elles., Només cal guanyar, amb dues victòries arribarà aquesta confiança; l'equip ha de donar el do de pit i dir, hem d'estar on hem d'estar. En acabar la primera volta i haguem vist totes les rivals direm on hem d'estar... Només em centro en el partit del Betis i en les meves jugadores, crec que és aviat. Si l'equip necessita reforços cal mirar-ho més endavant, confio en la plantilla que tinc, si noi juga una ho farà l'altra i estan totes amb ganes d'entrar en l'equip". "Es el problema que te l'Espanyol, donem minuts a la gent de casa i després vénen altres clubs i se les emporten; però sempre confiaré en la jugadora jove i de casa i que s'estima l'Espanyol. Hem de conjuminar gent jove i més experimentada, que és el que es pot permetre el club", ha insistit Jaspe.

"Quan es guanyi el primer equip es farà un pas endavant; ens hem enfrontat amb equips de la part de dalt, veurem ara que ens toquen rivals de l'altra part de la taula"; el primer de tots, aquest Betis per al partit contra el qual ha demanat el suport de l'afició malgrat un horari tan poc favorable com les tres de la tarda: "Ens devem a les televisions; faig una crida a l'afició, perquè gent del Betis vindrà. Les noies ho agrairan, s'estan entregant i el que volen és sortir d'això. Necessitem un resultat".


PUBLICITAT