AVUI A POL

COM SERÀ L'ESPANYOL DE MACHÍN?

08/10/2019
Alberto Edjogo repassa línia per línia i futbolista per futbolista per on poden passar els plans del nou tècnic perico. Pel que fa a les peces que li falten, l'analista apunta un altre central, un pivot mixte i un home per la dreta.

Redacció, 14:30h Avui és el primer dia de l'era Machín, tot i que no serà fins a demà dimecres quan comenci a treballar sobre el terreny amb els seus nous futbolistes; el nou cos tècnic espanyolista tindrà gairebé dues setmanes per implementar el seu nou i molt característic sistema de joc. Del mateix hem parlat en el nostre programa de ràdio amb un dels millors analistes del panorama nacional, Alberto Edjogo, que ens confirma que podem estar en portes de viure un autèntic canvi d'estil respecte al de David Gallego.  "El canvi de capità a la nau era indispensable, s'havia arribat a un punt d'estancament que s'havia de trencar per algun costat. Machín és una bona tria, segur que estava ja en l'agenda a l'estiu, és un tècnic molt metòdic que tot el que ha fet ha estat amb sentit. És un entrenador amb molta coherència, sap el que vol i on vol anar". Contràriament a la obsessió del surienc per la possessió de pilota la seva prioritat és el joc directe i finalitzar el màxim de jugades possible. La via serà un futbol vertical molt allunyat del futbol horitzontal del quan Gallego ha abusat;  "Machín no és defensiu, sí ordenat", ha insistit l'Alberto a l'hora d'explicar quin és el perfil del nou tècnic perico: "És un joc més elèctric, més dinàmic i això li engresca. Però no ha pres mai riscos enrere i no crec que ho faci ara".

Tant al Girona com al Sevilla ha implementat una línia amb tres centrals en lloc on poden tenir un molt bon encaix futbolistes amb bon peu i sortida; sorprenentment i malgrat l'extensa nòmina de centrals,m considera que una de les altres peces que podria demanar en el mercat d'hivern "un central més com a  mínim, Machín te sis a les plantilles, i veurem dels que te quins són vàlids i li serveixen. Bernardo? Li ha tret rendiment, jo el compto com a vàlid. Naldo és molt vàlid, com David; a Calero se l'ha de recuperar, està molt poruc en la seva manera de jugar i s'ha pagat per ell i ho ha de demostrar. I veurem com veu a Lluís".

 

 

Pel que fa en aquests carrilers amb forta vocació ofensiva que tenen tanta importància en el joc de l'ex del Girona i el Sevilla, hi ha alguns noms a tenir en compte: "Tenim l'esquerra ben coberta amb Pedrosa. I a la dreta, Víctor Gómez, tècnicament sí però veurem com pot aguantar l'impacte físic, que amb Machín és molt. Sempre ha tingut carrilers molt potents". 

A partir del mig del camp s'incrementen els dubtes ja que van en funció de si es decideix per un o dos davanters; molts donen per fet que l'aposta serà per homes de toc com Marc Roca, Darder i Malendo, aquests dos gairebé en l'ostracisme amb Gallego, però hi ha un perfil diferent com Víctor Sánchez que pot encaixar perfectament: "Amb Machín has de tenir migcampistes que defensin endavant, i no li veig a ningú a l'Espanyol tret de Víctor Sánchez. Però compte perquè pot tenir un home de sacrifici i brega, com va fer al Girona, o fer com al Sevilla que els va demanar als homes de toc, el que va funcionar fins que es van desfondar".

A partir d'aquí, avisa l'Alberto que "pot jugar amb dues mitges puntes i un davanter a dalt, com feia en el Girona amb Borja més Portu amb Stuani a dalt, aquí em falta l'home que corri a l'espai, podria ser Wu Lei. I Machín també podria mutar l'esquema, posar un mitja punta i dos puntes com al Sevilla, veurem com s'ho fa. Però més enllà del sistema el fonamental és la idea de joc, si li falten peces ha de ser intel·ligent". 

Havíem quedat en que un dels homes que podria reclamar Machín al gener seria un central; la resta serien un pivot i un banda dreta, i l'analista proposa alguns homes interessants: "Sergi Gómez, que no juga res al Sevilla, un pivot que no tingui minuts com Pere Pons. Si Machín signa per l'Espanyol estant penúltim pot dir arrisco però poso condicions, i considero que aquestes tres peces són les que vol".

"Machín no és defensiu, sí ordenat", ha insistit l'Alberto a l'hora d'explicar quin és el perfil del nou tècnic perico: "És un joc més elèctric, més dinàmic i això engresca a l'afició. Però no ha pres mai riscos enrere i no crec que ho faci ara".