AVUI A POL

LA LLIÇÓ DE VIDA DEL MVP PERICO

15/09/2019
El base de la selecció espanyola Ricky Rubio, proclamat millor jugador de la Copa del Món de Bàsquet 2019. L'aportació del perico, clau per la conquesta del Mundial.

Redacció, 16h Avui l'esport espanyol està d'enhorabona pel fet que la selecció nacional de bàsquet s'ha proclamat, per segona vegada en la seva història, campiona del món després de derrotar a l'Argentina per un demolidor 95-75. En el combinat de Sergio Scariolo han brillat amb llum pròpia molts jugadors, però per sobre de tots està Ricky Rubio, que ha estat triat com a MVP d'aquesta Copa del Món de Bàsquet 2019. El base de la selecció espanyola i nou jugador dels Phoenix Suns ha estat el millor jugador del campionat, fent una mitjana de 15,9 punts, 4,3 rebots i 6,4 assistències, i en la final ha posat la cirereta al pastís amb 20 punts, 7 rebots i 3 assistències. Ricky ha volgut destacar el valor d'aquest equip i com ha anat suuperant les dificultats: "Un equip de llegenda. Hem donat una lliçó de vida. Hem treballat molt dur. Hem sacrificat molt, tots han donat molt a l'altre. He après moltíssim amb tot el treball que hem fet. Ho he gaudit molt".

L'èxit del Ricky no ha passat desapercebut per l'espanyolisme, ja que el basquetbolista és seguidor perico. Sempre en va fer gala quan estava al Joventut de Badalona, rebent fins i tot de mans de l'aleshore spresident Dani Sánchez Llibre una samarreta blanc-i-blava amb el seu nom, però des de que el d'El Masnou va deixar l'any 2009 la Penya per passar a les files del FC Barcelona, havia quedat en entredit aquesta fins aleshores mai amagada filiació blanc-i-blava i fins i tot va haver una forta polèmica per les informacions en el sentit que el club blaugrana l'hauria "convidat" a donar-se de baixa com a soci del RCD Espanyol i el fet que com manava el protocol a Can Barça, hagués de fer-se associat -al novembre del 2009 recollia el carnet nº 170.154-. Rubio, davant la polèmica, va decidir cedir el seu carnet a un amic però sense amagar aquesta simpatia perica, com en una trobada virtual uns anys més tard amb els internautes de MARCA.COM quan en resposta a un d'ells que li demanava directament pronunciar-se sobre les seves simpaties futbolístiques, va afirmar textualment: "Soy del Espanyol, de cuando estuve allí tengo mucho cariño por el Barça, pero mi abuelo es del Espanyol y yo también lo soy".  

Rubio és un esportista molt implicat en labors socials i humanitàries; el basquetbolista ha viscut una transformació personal després de la pèrdua de la seva mare víctima d'un llarga malaltia al 2016, i a banda d'explicar en públic com des d'aleshores ha patit un canvi en les seves prioritats personals capitaneja una projecte en forma de Fundació per donar suport a les famílies que han de viure un tràngol semblant. 

 

 

Entrevista a RAC1 que perment conéixer millor la trajectòria del Ricky aquests últims anys, i com la mort de la mare, a qui ahir dedicava el triomf, li va fer canviar el seu sstema de valors