AVUI A POL

WU LEI: 'ESTAR A L'ESPANYOL ÉS L'ELECCIÓ CORRECTA'

10/09/2019
L'atacant, que ha marcat un gol en el 0-5 de la Xina a Maldives, ha parlat de la seva experiència a l'Espanyol, d'una temporada que augura "més difícil" per a ell i de Gallego: "Ens comuniquem molt. Ha portat moltes tàctiques noves, tracto d'entendre-les

Redacció, 19:15h Aquests dimarts finalitza l'actuació dels nostres internacionals amb les seves respectives seleccions nacionals. Així, a Matías Vargas, que ja ha complert amb els seus dos compromisos amb el combinal albicelesta Sub-23, amb el qual va signar una assistència davant Bolívia i anotat un gol de penal enfront de Colòmbia, cal afagir a Javi Puado i Pol Lozano, amb partrit amb la Sub-21 espanyola davant Montenegro, i Wu Lei, que ha estat titular amb l'absoluta de la Xina en el triomf per 0-5 dels de Marcello  Lippi  davant Maldives en la primera jornada del classificatori pel al Mundial del Qatar. Cal destacar a més que el davanter perico ha anotat un gol, el segons del combinat oriental en el minut 45 de joc; havia estrenat el marcador Wu Xi en el 34', mentre que Yang Xu de penal posava el 0-3 en el marcador. Els últims dos gols els ha fet Elkeson, també des dels 11 metres.

 

 

A banda de parlar d'aquest gol, cal destacar com al seu país ha estat àmpliament difosa una entrevista amb Xinhua, on l'atacant es refermava en l'encert que considera haver acceptat la proposta de l'Espanyol per sobre de les d'altres clubs, tria en que va tenir un important pes la manera de treballar del club; així, admet que va quedar impressionat quan va veure que s'havia elaborat un gran arxiu d'informes i anàlisis tècniques sobre ell durant tres anys. Malgrat la racança que li generava el fet de saber que provenia d'un futbol com el xinès inferior a l'europeu, es mostra agraït per com l'afició l'ha fet seu: "Estic molt content que els afeccionats m'estimin. L'equip, els companys i empleats m'han ajudat molt, i són cordials, la qual cosa ha contribuït a la meva ràpida integració en l'equip". No nega però Wu que se sent observat amb lupa tant a Espanya com a la Xina: "No seria veritat si no digués que hi ha pressió, però entenc el sentir dels afeccionats perquè en les cinc lligues més importants d'Europa, només hi ha un xinès, que sóc jo, per això les mirades se centren en mi. De fet, en els últims anys, a la Xina, des que vaig començar a jugar en la Superliga i després en la selecció nacional, em vaig enfrontar a situacions similars. El que haig de fer és mantenir l'esperit d'aprendre i apreciar la situació en la qual em trobo". "Estic molt agraït als afeccionats a la Xina. S'aixequen a les dues o les tres de la matinada per a veure els meus partit, així que fan un gran esforç. També hi ha molta gent que compra la samarreta amb el meu nom i número, la qual cosa m'ha emocionat. Mai he tingut una sensació tan agradable com la que he sentit aquí a pesar que vaig obtenir els títols de campió i millor davanter en la Superliga de la Xina. Vull mostrar el meu millor joc en la Lliga per a agrair-ho a l'afició". En aquests mesos a Espanya, subratlla Wu Lei que "he après molt més que tècnica i estratègia. He après també gestió de tot el sistema de futbol i la cultura del futbol. Si un dia deixo de jugar, espero ser entrenador o estar en l'àrea d'administració per a contribuir amb la meva experiència". Pel que fa a la present temporada en que els resultats en competició regular no acompanyen i a més hi ha hagut relleu a la banqueta, destaca la seva entesa amb Gallego: "Ens comuniquem molt el nou entrenador i jo en els entrenaments. Coneix molt bé les meves característiques i em reconeix. Ha portata l'equip moltes tàctiques noves, tracto d'entendre-les bé". Encara  que no li agrada establir una meta, afirma que "segur que aquesta temporada serà més difícil que l'anterior, perquè els altres equips i jugadors em coneixen millor i poden estar millor preparats". A més, parla de l'exigent del calendari: "Entre setembre i desembre, cada setmana hi haurà dos partits, és un calendari intens que mai abans havia tingut. Afortunadament tenim suficient personal en el club per a alternar-nos".


PUBLICITAT