AVUI A POL

LA FÓRMULA DE LA PACIÈNCIA

10/09/2019
Malgrat ja hi ha qui en l'entorn esmola la destral parlant fins i tot de possibles ultimatums, hi ha exemples recents de tècnics que després d'estrenes negatives han signat números estimables.

Redacció, 7:30h Les notícies positives a nivell econòmic, com ara aquest significatiu augment del límit salarial que confirma que la política de sanejament dels comptes del club que capitaneja Chen Yansheng va pel bon camí, contrasten amb la preocupació pel que fa a la marxa del primer equip en la Lliga. Tot i la satisfacció per haver entrat en fase de grups de l'Europa League, el projecte Gallego, acabat d'engegar, afronta un examen les properes dues setmanes amb un tram molt carregat de partits per a tancar setembre amb 5 encontres en tot just 15 dies. Serà una autèntica prova de foc per al tècnic, donada la necessitat que té l'equip de millorar el seu joc i també els resultats. Ja hi ha qui en l'entorn esmola la destral parlant fins i tot de possibles ultimatums si no es dóna la volta a la situació d'immediat, quelcom que anteriors tècnics han demostrat és possible.

AS posa els exemples de tres homes que han passat abans de Gallego per la banqueta del primer equip i que després d'un començament de Lliga negatiu en les que eren les primeres temporades al club van saber aprofitar la confiança dels responsables esportius blanc-i-blaus per signar temporades almenys estimables. El primer d'ells, Ernesto Valverde, que en la 2006-07 i havent d'afrontar com ara Gallego tres competicions només va aconseguir una victòria en els primers quatre partits, davant el Celta a Montjuïc, i que al final va aconseguir la arribar a la final de la Copa UEFA i acabar en l'onzena posició en Lliga amb 49 punts. Un home de la casa que en molts aspectes recorda a Gallego, Sergio González, va estrenar-se  a la banqueta la temporada 2014-15 amb un començament per sota de l'esperat, amb dos empats davant Almeria i Málaga i altres dues derrotes en les quatre primeres jornades. Al final l'equip va acabar 10è amb 49 punts i el que és més destacable, va arribar a les semifinals de la Copa del Rei. Tampoc van ser bons els inicis de l'ara tècnic del Watford Quique Sánchez Flores, que no va aconseguir el seu primer triomf a la banqueta de Cornellà-El Prat fins a la 5ª jornada de Lliga, malgrat el qual va acabar vuitè a només set punts d'Europa; el madrileny no va acabar però la seva segona temporada, agafant la banqueta de manera interina i amb uns resultats excel·lents l'ara qüestionat Gallego.

 

 

21 d'abril de 2018; Quique Sánchez Flores enfila la porta de sortida de Sant Adrià mentre Gallego dirigeix el seu primer entrenament amb el primer equip


PUBLICITAT