AVUI A POL

CAS BORJA: DOS MESOS DE CULEBROT

13/08/2019
Pendents de com es resol un serial que s'allarga des del 19 de juny. A Sevilla apunten avenços gairebé definitius; la situació es pot desbloquejar en breu.

Redacció, 7:30h (actualització, 15h) Tot i que resulta un exercici complicat posar-li data al final d'aquest llarg culebrot en el que s'ha convertit la possible marxa de Borja Iglesias al Betis, el cert és que a mida que s'acosta l'inici de la Lliga la lògica dicta que si aquest realment vol comptar ja amb el futbolista s'ha de produir aquest pas endavant que només els hi correspon a ells fer, i que no és un altre que posar sobre la taula una oferta que satisfaci les legítimes pretensions de l'Espanyol.  Aquest autèntic culebrot porta camí de complir dos mesos: va ser el passat 19 de juny quan AS publicava que el Betis havia tancat un acord per a convertir-se en el fitxatge estrella del conjunt que dirgeix l'experico Joan Francesc Ferrer "Rubi", que suposadament estava disposat a pagar la clàusula del jugador; malgrat la solució semblava immediata -des del Villamarín, on són uns grans amant de les filtracions, deixaven anar que estaria ja entrenant-se a Sevilla abans del 5 de juliol- el cert és que a tres dies perquè comencia la Lliga encara no s'ha escrit l'últim capítol. En els últims dies, com va admetre Rufete divendres passat en la roda de premsa posteriro a la presentació de Fernando Calero, el club verd-i-blanc ha reprès el contacte amb l'entitat perica per provar de trobar un punt d'acord; els andalusos durant tot aquest temps han buscat la manera de primer, no abonar de manera íntegra la clàusula de rescissió del jugador que puja a 28 milions d'euros, i posteriorment, d'aconseguir pactar uns terminis assequibles, però el club blanc-i-blau sempre s'ha mostrat poc disposat a donar massa facilitats. Gràcies al múscul que dóna l'ampliació de capital, ha pogut ser durant tot el que portem de mercat molt exigent en les negociacions amb d'altres entitats, i en aquest cas no ha estat diferent, amb el que sembla que al final l'entitat andalusa se n'ha adonat que si vol posar en mans del ja molt qüestionat per l'exigent afició verd-i-blanca Rubi aquesta peça abans de començar el campionat, haurà de passar per caixa. Les fórmules estan clares: abonar de cop els 28 quilos, quelcom que sembla fora del seu abast, o proposar uns terminis que sí facin el pes a un Espanyol que amb aquests diners haurà d'anar al mercat a per un substitut.

Després que s'hagi parlat de diferents possibilitats en aquest pagament diferit, segons publica avui ABC de Sevilla podria haver-se trobat una via que desencalli el tema: descartat el 10+10+8 del qual es parlava en les últimes hores, la fórmula que sempre segons el diari andalús hauria convençut als rectors de l'Espanyol seria pagar ara 20 milions i vuit més la propera temporada. Explica el company Jesús Sevillano que durant la tarda d'ahir el club verd-i-blanc hauria realitzat avanços que les parts considerarien gairebé definitius en la contractació del davanter, i que tindrien pràcticament aconseguit un acord que al llarg d'aquesta setmana hauria de materialitzar-se i fer-se oficial. En qualsevol cas, segons ABC, malgrat  encara faltarien alguns detalls per concretar-se en l'operació sense concretar, en el conjunt verd-i-blanc existia anit un optimisme generalitzat després de les últimes gestions.

Mentre, el futbolista, que com us hem anat explicant aquests dies ja havia començat a acomiadar-se de companys i gent de l'entorn donant per gairebé fet que durant el passat cap de setmana el tema avançaria de manera clara i que la solució arribaria al llarg d'aquest començament de setmana, espera el desenllaç amb la lògica expectació. La demora en l'arribada de l'acord i la pèssima manera d'obrar del club andalús ha malmès la seva imatge entre part de la pericada, malgrat ell sobre la gespa ha seguit mostrant la màxima professionalitat;  vist quin ha estat el desenvolupament del cas, al final tampoc ha ajudat en aquest sentit el silenci que ha mantingut a l'entorn del cas, amb el que en principi era una manera de protegir al futbolista se li ha acabat girant en contra. El dubte ara mateix és si es confirmen aquestes informacions si estarà o no dijous davant el Lucerna, o si finalment hi haurà hagut abans fumata blanca i estarà ja sota les ordres de Rubi, peça clau en tot aquest tema.

 

 

Després de consultar al club sobre aquestes informacions provinents de la capital andalusa sobre un proper acord per Borja, ens insisteixen que la situació ara com ara no ha variat, tot i que no es tanca la porta a que es desbloquegi en els propers dies. Sobre possibles interessos de clubs com el Sevilla en el "Panda", el seu entorn segueix traslladant que ho tenen tot tancat amb el Betis. Atenció a Mariano, que sembla agrada al Valencia com a substitut de Rodrigo

A banda, per si no hi hagués prou amb aquest culebrot, ahir alguns mitjans aprofitaven el fet que el Sevilla està ultimant la venda de Ben Yedder al Mònaco, operació que voltaria els 40 quilos, per apuntar que podrien revifar el seu interès en el "Panda". Si fem memòria, a finals de juny, i en base al que s'apuntava des de l'entorn del davanter gallec en el sentit que només marxaria de l'Espanyol si l'opció que li oferien li permetia fer un salt esportiu, es va publicar que era una de les opcions preferides al Nervión quan es concreés la marxa del francotunisià. Fins i tot es va arribar a dir que "els contactes han estat ben rebuts per tots dos costats, existint bastant 'feeling' entre el Sevilla FC i Borja Iglesias, qui li donaria prioritat a l'interès dels del Nervión cas d'acabar fructificant".  En qualsevol cas, encara que fos certa aquesta informació, sembla complicat que després de tenir el futbolista un acord tancat amb el Betis ara faci marxa enrere per anar precisament a reforçar al seu màxim rival.

Tornant a la negociació entre Betis i Espanyol, si David Gallego finalment perd aquesta peça tan important -el surienc, i malgrat el rum-rum de part de l'entorn, l'ha inclòs en els tres onces titulars oficials jugant dos partits complets i signant tres gols- el club posarà en marxa el seu pla B, que seria cas de considerar que amb el que hi ha en nòmina no hi ha prou -allà està la possibilitat de que formi dupla amb Wu Lei- provar d'incorporar un altre atacant per fer parella amb Ferreyra. Els noms que han sonat aquestes darreres hores són els de Jonathan Calleri, que la passada temporada  va jugar a l'Alavés en qualitat de cedit i que ja estava el passat curs en òrbita perica, l'atacant del Getafe Jaime Mata i el sempitern Mariano, també contemplat pel Betis -tot i que s'ha apuntat que seria una opció per si no fructifica l'operació Borja podria ser complementària- i que te el seriós handicap del seu sou, uns 5 quilos, que el faria inabastable si el club que es faci amb la seva cessió ha d'abonar una part important de la fitxa. L'últim nom ve des d'Itàlia, i és el d'André Silva, davanter propietat del Milan que l'últim curs va jugar cedit al Sevilla.


PUBLICITAT