AVUI A POL

MARC ROCA: 'M'HA CANVIAT MOLT LA VIDA DES DE FA UN ANY'

24/06/2019
El migcampista, que va donar una lliçó de futbol amb Espanya, admet haver treballat amb professionals la ment per superar els moments complicats a l'Espanyol. "Gallego em va donar l'oportunitat de tornar a sentir-me futbolista", explica.

Redacció, 7:30h Us parlàvem ahir al portal de com per fi el seleccionador nacional sub21 Luis de la Fuente, que s'havia oblidat fins el moment de Marc Roca malgrat el discret paper que estava fet el combinat espanyol en l'europeu de la categoria que es juga a Itàlia i San Marino, va decidir incloure'l en l'onze inicial en l'encontre davant Polònia. Era un partit vital, ja que calia guanyar per una diferència mínim de tres gols per avançar fins a les semifinals i de retruc, classificar-se per als JJOO de Tòquio. Amb Fabián i Ceballos com a estrelles destacdes i el de la Granada com a complement de luxe, va certificar-se un 5-0 que va generar paraules de reconeixement per al joc desplegat per la "Rojita".

 


Per a Roca, un dels futbolistes espanyolistes amb més projecció i també mercat -clubs com l'Inter i el Manchester City, sense anar més lluny, van estar certament interessats per ell aquest passat gener, i també va preguntar el West Ham anglès- aquest europeu és lògicament un bon aparador, però sobretot un premi a la seva meravellosa temporada a les files de l'Espanyol. Al de la Granada el llegim en declaracions a MARCA valorar aqust primer encotre seu en el campionat: "Va ser un partit extraordinari de l'equip. Vam estar molt connectats des de l'escalfament i en els primers minuts vam tenir moltes ocasions per a marcar. La primera part va ser brillant, ja teníem un 3-0 i en la segona més del mateix. Teníem la fe que anàvem a aconseguir-ho, crèiem molt en l'equip. Sabíem que anava a ser difícil però estava al nostre abast. Pel la meva part, em vaig sentir molt còmode. És fàcil jugar amb aquests companys, li pots donar la pilota a qualsevol que no el perdrà. Vaig gaudir molt en el camp. Jugar al costat de Fabián i Ceballos éss molt fàcil. També són internacionals absoluts, ho han aconseguit per mèrits propis. Són jugadors extraordinaris, igual que tots els companys. Jugar al seu costat és molt més senzill".

Amb aquesta presència, en Marc es rescabala de l'absència en l'europeu sub 19, i també d'un temps en que va veure com la seva situació es complicava: "No vaig tenir la sort d'anar vaig tenir l'oportunita,t d'anar als entrenaments previs i els vaig gaudir moltíssim. Després van ser campions i em vaig alegrar molt per això. Ara tenia moltes ganes de venir a l'Europeu sub 21. Estar aquí és un premi, un regal al treball de molts anys i tracte de gaudir cada moment. Estic molt content, m'ha canviat molt la vida des de fa un any. La situació que vaig viure l'any passat em va fer créixer molt professionalment i personalment. Tot passa per alguna cosa i de tot s'aprèn. Gràcies a això estic aquí, he gaudit d'una gran temporada amb l'Espanyol i gaudeixo de la selecció. Crec que sempre he estat fort de ment. Tinc uns professionals que m'han ajudat molt, sense ells no seria tot això possible. Intento millorar tots els aspectes que puguin ajudar-me. Al final és connectar-se amb amb tu mateix, gaudir de cada situació, sentir-ho com un regal. Així la vida és més fàcil. Si m'atreveixo a més coses que abans? És un procés, no només coaching, la preparació física o la nutrició, tot ajuda a sumar". En aquesta "ressurrecció", destaca el paper de dos homes, Rubi i Gallego: "Rubi ha estat una peça clau. Un entrenador súper important que va arribar en un moment en el qual no estava participant. És cert que al final de la passada temporada David Gallego em va donar l'oportunitat de tornar a sentir-me futbolista. Després va arribar Rubí i vaig tenir l'oportunitat de jugar, créixer i he millorat molt amb ell".


PUBLICITAT