AVUI A POL

EL BETIS, AMB BORJA IGLESIAS ENTRE CELLA I CELLA

24/06/2019
Els verd-i-blancs, que segueixen intentant convèncer a l'Espanyol amb diferents fórmules, conserven l'optimisme sobre una possible entesa davant una suposada millor predisposició a estudiar-les; el Valencia i la Premier, a l'aguait.

Redacció, 7:30h Estem a 9 dies del començament de la pretemporada perica i seguim a l'espera que es produeixin novetats pel que fa al mercat de fitxatges, tant en el capítol d'entrades com de sortides. Curiosament, el moviment que més a prop està de fer-se és aliè a l'actual plantilla tot i que suposarà un ingrés important, la venda de Joan Jordán al Sevilla per part de l'Eibar, que deixarà en caixa el 20% dels al voltant de 20 quilos en que es tancarà l'operació, uns 2,4 quilos que seran molt ben rebuts a Can Perico, però s'està vivint un impasse pel que fa a d'altres temes. 

Pel que fa a l'interès de diferents clubs en Hermoso Borja, no hi ha cap més novetats respecte a la situació del madrileny del que es va explicar fa un parell de dies: el club matalasser, davant la fermesa negociadora de l'Espanyol, es planteja fitxar-lo sense abonar cap quantitat a l'estiu de 2020, quan el jugador quedi lliure. El fet que el club perico els remeti a la clàusula de rescissió (40 milions d'euros), bloqueja la negociació, i no hi haurà solució fins a que els matalassers arribin a la xifra que es considera justa en els despatxos de Cornellà-El Prat. En tot cas, recordem que el mateix jugador ha fixat com a data límit l'esmentat dia 3 de juliol: si aleshores no h ha acord, optarà per acabar el seu contracte a Cornellà-El Prat i obtenir d'aquí 12 mesos la carta de llibertat.

 

 

Borja ha marcat 17 gols en Lliga en els 37 partits que ha participat, i ha donat a més tres assistències. En Copa del Rei ha marcat altres tres gols més en sis encontres

En el cas del "Panda", després d'unes hores d'alarma la passada setmana en que es donava garebé per feta la seva marxa al Betis, la situació sembla haver-se refredat considerablement, el que no implica que no puguin haver noves ofensives pel davanter al llarg dels propers dies. Com ja és sabut, a més del verd-i-blanc és el Valencia l'altre club de la Lliga que ha mostrat interès per fitxar-lo. Davant la resposta dels espanyolistes, que es remeten a la clàusula de rescissió del jugador -28 milions d'euros-, cap dels dos estaria en disposició d'abonar aquesta quantitat, però la situació pot canviar a mida que avanci l'estiu. El Betis podria fer l'esforç si accepta una gran oferta pels seus jugadors més cotitzats, Giovanni Lo Celso i Júnior Firpo. El club andalús ja te compromesos 50 milions d'euros i necessitarà vendre per a poder efectuar operacions de gran importància com la del "Panda", i per això s'estan remetent a les clàusules de rescissió rebutjant incloure futbolistes per abaratir-les: només accepten diners per l'objectiu ja esmentat. En definitiva, segons apunten mitjans andalusos, tot i les dificultats Borja segueix sent el número 1 en la llista de preferències per a reforçar la davantera, i mentre proven de trobar els diners haurien proposat a l'Espanyol diferents fórmules com pagar a terminis una xifra superior, fins i tot s'ha consultat un fons d'inversió per si fos possible accedir a un préstec a canvi d'interessos o d'un percentatge dels drets del davanter; segons Estadio Deportivo, almenys s'estaria estudiant la proposta al club espanyolista, el que faria mantenir un cert optimisme en els despatxos del Villamarín sobre una possible futura entesa. Segons aquest mitjà, alguns membres del cos tècnic de Rubi estarien en contacte amb el jugador per a informar-lo dels moviments que s'estan donant. Els seus agents no tenen acord o ni preacord ni amb el Betis ni amb cap altre equip, i ell es manté ferm en les seves paraules:  està a gust a Cornellà-El Prat i seguiria encantat si no hi ha cap entesa amb els andalusos o amb qualsevol altre dels clubs que li van al darrere: "La meva ment està posada en l'Espanyol. La meva il·lusió per la temporada que ens espera és molt gran. Tenim ganes de començar ja, perquè serà un any que a tots ens emociona".

L'altre gran pretendent a nivell nacional, com és sabut, és el Valencia: a Mestalla van dirigir la mirada al "Panda" davant les dificultats que està posant el Celta per deixar escapar a Maxi Gómez, el davanter centre preferit pels seus tècnics, i que té una clàusula de 50 milions. Valencia i Celta estan disposats a incloure Santi Mina per a rebaixar l'operació, però no hi hauria entesa pel que fa en la quantitat. Davant aquesta situació i segons s'ha estat publicant, Mateu Alemany, director general del Valencia, hauria contactat tant amb els representants de Borja, Toldrá Consulting, com amb l'Espanyol, tot i que no s'hauria començat a negociar; però sí s'hauria posat sobre la taula incloure l'smentat Santi Mina i Rúben Vezo, jugadors que agradarien al club blanc-i-blau, fins i tot Fran Villaba, com a torna.

Els que no tindrien cap problema per fer front a les condicions econòmiques de l'operació, és a di, els 28 quilos de la clàusula del "Panda", són els clubs de la Premier que s'han mostrat interessats, com ara Everton i West Ham, conjunt de mitja taula que possiblement no convencin prou al jugador com per provar ja l'aventura a les Illes. I és que pel que sembla, el davanter, que mai ha amagat com li resulta d'atractiva aquesta competició, privilegiaria de moment seguir jugant a Espanya.


PUBLICITAT