AVUI A POL

PERARNAU: 'VAM FER UN ESFORÇ BRUTAL PER INTENTAR QUE RUBI ES QUEDÉS'

12/06/2019
"Un interès del Sevilla en Borja? Te una clàusula i si algú el vol ens remetem a ella". "Hermoso te una proposta per renovar i volem que es quedi". Fitxatges: "Hi ha un parell de noms que tenen moltes ganes de venir".

Redacció, 23:45h Tot i que durant a seva presentació oficial com a tècnic del Betis Joan Francesc Ferrer "Rubi"s'ha mostrat conciliador i ha tingut paraules d'afecte respecte a l'Espanyol "i la seva gent", no es pot oblidar tan fàcilment el dur comunicat fet públic el dia en que es feia oficial a seva desvinculació del cub perico, en que donava la seva versió des fets. Recordem com apuntava directament a la direcció esportiva i a una suposada reunió fa dos mesos en que "malgrat alguna promesa realitzada en el passat que la temporada sortint era l'última amb dificultats, se'm trasllada que el pròxim curs també seria un any difícil ja que a nivell esportiu seria complicat reforçar-se per a poder competir en millors condicions. I, una vegada consumat el setè lloc que dóna lloc a jugar les eliminatòries de l'Europa League, des de la direcció esportiva se'm comunica que l'entitat no farà un pas ambiciós cap endavant en el projecte esportiu i que seguirà amb el full de ruta marcat inicialment, decisió totalment respectable". Tampoc pot passar per alt com explicava el seu malestar pel fet que al maig Chen es reunís en privat amb Gallego, i no pas amb ell, i la reacció quan va rebre l'oferta del Betis, amb una proposta que al seu parer era directament una invitació a que marxessin.  

A Perarnau l'hem pogt escoltar parant del tema a l'espai d'Esport 3 El club de la mitjanit, on ha reconegut que "ha estat una setmana inesperada, sorprenent, però el club estava preparat i ho hem solventat. Hem de reconèixer la tasca de l'entrenador i el seu cos tècnic, a nivell intern lamentem el comunicat però entenem que són decisions professionals i hem d'estar preparats per quan succeeixen". Qüestionat pels tempos, desgranava així el procés de a marxa del tècnic, sobre el qual se i ha preguntat si teia constància d'aquests dubtes sobre el projecte: "El dia a dia l'ha portat amb Rufete i no em consta; dilluns 27 al matí em reuneixo amb Rubi i em comunica que te una proposta del Betis, i nosaltres que tres setmanes abans li vam fer saber als agents que li faríem una millora de contracte en acabar la Lliga, quan anàvem desens, veiem que te aquesta proposta i la nostra predisposició és que continuï. Ens vam posar en marxa, tenim un president xinès amb el que suposa a nivell de diferència horària i Rufete estava de viatge, li vam traslladar l'endemà una proposta fent un esforç molt gran i 24 hores després en conversa amb el president li diu que havia pres la decisió. Ho hem de respectar, som professionals i hem de mirar el nostre futur. Si el vam convidar a marxar? Son percepcions, vam fer un esforç brutal per intentar que es quedés. No he tingut una conversa parlant del projecte, som un cub de gestió diària i no d'inversió, volem desenvolupar-nos progressivament. Si sap greu sentir que ha perdut la confiança en nosaltres? Sincerament, encara no he pogut parar del tema amb ell, a mi personalment no m'ho ha dit, tenim una relació esplèndida amb ell i el seu cos tècnic, havíem tingut xerrades positives i dignes i s'ha demostrat al llarg de l'any, vam invertir al gener, fem l'ampliació, l'hem mantingut perquè creiem en ell, així doncs reconeixement a la seva tasca. Si em penedeixo d'haver-lo mantingut? No, només faltaria".

 

 

Rubi és ja passat, i ara el present i el futur porta per nom Gallego: "El primer que hem de fer és escoltar Rufete, però a Gallego el coneixem força bé després de sis anys; ens aporta moltes coses, des de que te un model de joc que ens identifica, te personalitat i ha evolucionat molt, i la seva aposta ajuda i uneix la base amb el primer equip. No ha estat pel factor econòmic, ha estat convenciment total, m'atreveixo a dir que només s'ha parlat amb el, quan Rubi ens diu que no continua a partir d'aquerll moment Rufete te clar que ha de ser Gallego, ens ho comunica i estem d'acord, És per convenciment i creiem que ho mereix".

Al DGE li han preguntat també pels efectes d'aquesta famosa ampliació de capital: "Ens ajuda molt; la planificació com és flexible l'hem de modificar en positiu, augmenta una mica el límit salarial, seguirem sent el desè pressupost però no tenim necessitat de vendre i a nivell intern dóna molta estabilitat. Es comentava el tema de la necessitat d'haver de traspassar un jugador important però havíem fet la meitat dels deures amb la venda d'Aarón, i sabent l'ampliació de capital no estem obligats a vendre".

Torn pels noms propis; a Perarnau li han preguntat per aquest rumor de l'interès del Sevilla en Borja Iglesias: "Com que tenim molta feina en el dia a dia no estic massa pendent d'aquestes notícies; el que m'ocupa quan veig notícies reals, no puc dedicar temps a les especulacions. Te una clàusula i si algú el vol ens remetem a ella.  Durant l'any pregunten els agents. He d'estar preparats però no tenim constància de cap club, tot i que demà poden despertar tres clubs de la Premier i venir a per ell. La majoria de jugadors estan molt compromesos amb el club, però qualsevol persona que rep una proposta ho hem de respectar si surten guanyant les tres parts".

Pel que fa a si el Madrid s'ha dirigt a l'Espanyol pel tema Hermoso, ha explicat que "durant l'any hem mantingut converses i ens han deixar cara la postura, però pot modificar-se d'un dia per l'altre; te 23 anys, internacional,  esquerrà, són cotitzats, doncs trobem normal que vinguin equips grans i preguntin per ell. Després de canviar la planificació te una proposta per renovar i volem que es quedi amb nosaltres, malgrat és difícil. El mercat és llarg i veurem què passa".

I els fitxatges, estan fixades ja es prioritats?: "Ho hauria de dir Rufete, no vull atacar la seva feina, però és cert que te marcades unes posicions. Ens agrada treballar en equip i en tenim un entrenador nou i hem de veure si hi ha alguna modificació. No només està la confecció de la plantilla, hi ha altres temes i volem que l'entrenador que hi ha ara estigui a gust amb les eines que li donem". Sobre si estem a prop que sigui anunciat el primer fitxatge, ha afirmat que "s'està treballant molt però no ho puc dir; tens l'esperança que pugui ser abans que acabi el mes, hi ha un parell de noms que tenen moltes ganes de venir però la negociació pot allargar-se o avançar". El que no serà és un futbolista xinès: "És un mercat interessant, però només entrem per criteris esportius principalment; amb Wu Lei en ser tan bo era molt difícil portar-lo, però les negociacions han fet que fos possible després d'una negociació llarga i per les ganes d'ell de venir, l'adaptació que era el que ens feia dubtar ha anat bé. Si pot venir un altre xinès? És molt difícil, no volem portar ningú que pensem no tingui lloc en l'equip, és molt arriscat".

Perarnau ha explicat els canvis que s'han hagut de fer en la pretemporada per la classificació er Europa: "Hem hagut d'anul·lar compromisos que hi havia, com el partits davant el PSG i un altre a Mallorca; hem avançat les dates i depenem de si anem superant les prèvies. És un repte, penso que estem preparats, Rufete ha viscut coses sembants al Valencia".

Finalment, sobre la tria de José Aurelio Gay pel filial, ha desvelat que "el procés de selecció l'han portat els dos responsables de la Base; tenia molts aspectes positius com haver estat ex-jugador de la casa, haver entrenat dos filials i també a primera; també està el nivell humà i el model de joc, que s'identifiqui amb el model de l'Espanyol".