AVUI A POL

RUFETE: 'HEM D'ACCELERAR UNA MIQUETA MÉS EL PAS, PERÒ SABEM QUI SOM I CAP A ON ANEM'

12/06/2019
El DFP, en una conferència a Mèxic, referma l'aposta per la gent de casa: "Mirem molt al planter i Gallego, després de sis anys al club, és el millor per a donar continuïtat al projecte".

Redacció, 7:30h El director de futbo professional de l'Espanyol, Rufete, ha estat un dels ponents en la Reunió Anual del Futbol Mexicà, organitzada per la Lliga Bancomer MX. El tècnic, davant un auditori replet, va donar a conèixer detalls de la seva metodologia de trebal i va repassa la seva tarjectoria, que l'ha du des del passat estiu a treballa als despatxos d'un dels clubs de la seva vida, l'Espanyol.

“Em deixo portar molt pels valors de la gent, perquè penso que la forma de ser d'una persona ens ajuda a entendre a què aspirem amb ella en l'àrea laboral, en l'àrea futbolística també. Aquí no importa si ets un grandíssim jugador, has de morir-te per jugar i demostrar-lo amb bones formes, sens dubte. Així penso jo”, explicava el de Benejúzar, a l'hora de desgranar la seva filosofia, que a l'hora d'explicar sobre el com es depura una plantilla i es marquen objectius de cara a una temporada que està per comença, insistia:. “Des d'aquesta posició, un té certes responsabilitats, ha de tenir bé present al club, al vestuari, a l'afició. Per a mi és molt important la identitat, els valors que té un equip i fins als objectius, per a anar en la mateixa direcció. S'ha d'escoltar molt a la gent, comprendre als que t'estan envoltant”. Per a estar al capdavant d'un projecte esportiu, has de cuidar els detalls i reforçar aquesta premissa: “Has de conèixer cada detall, tenir en compte que tot compte, que tot es valora a l'hora prendre determinacions. Ser Director Esportiu de qualsevol institució implica tenir un ampli reconeixement i coneixement del que tens de front. Has de saber també com gestionar una plantilla i a qui has d'integrar per a quina posició”.

Ja en clauespecíficament perica, no podia faltar alguna pregunta al tema de la marxa de Rubi; allà va fer servir la mateixa explicació que durant l'acte de presentació de Gallego""Després de 12 anys tornar a la prèvia d'Europa és molt important, en el món del futbol cal estar preparat per a les sorpreses, hi ha coses que no t'esperes però la nostra tasca és prendre decisions. En el moment que marxa Rubi independentment de les circumstàncies, cal prendre decisions. En 11 mesos hem aconseguit generar un patró, un model, i li volemdnar continuitat. Mirem molt al planter de jugadors i era el moment de mirar el planter de tècnics, i Gallego, després de sis anys en el club, i pensem que era la millor aposta per a donar continuïtat al que estem fent, al projecte. Si creus en un projecte i tens un pla és molt important la continuiatta, a Espanya tenim tècnics molt bons però pensem que algú de la casa era la millor aposta per donar continuitat. Esperem aconseguir-ho però també sabem qui som, cap a on anem i a lla velocitat que anem, encara hem d'accelerar una miqueta més el pas".

 

 

Sobre aquest planter que ha de seguir sent la pedra angular del projecte, i en a qual malgrat la inversió feta aquests anys considera que encara h ha mancances a nivell d'infraestructures, deixa clar que serà "la nostra aposta”: “No vull modificar la història sinó aprofitar-me d'ella, el seu futur i part del seu èxit està que siguem cada vegada millor a l'acadèmia”. 

Al voltant de Piatti i David López, i sobre el fet que no podran començar el curs amb nomalitat, destaca que "són dos jugadores que tenen una lesió molt greu, tenen fitxa i formen part de la nostra plantilla. Ho hem de ver no com que tenim dues fitxes menys, sinó amb naturalitat. Són dos jugadors importants que si aconseguim entrar en fase de grups de l'Europa League amb el que fem aquest mercat ens augmentarà el nivell". Explicava també el DFP espanyolista com “de portar a Wu Lei em preocupava la decisió, ens ha fet créixer molt, però em preocupava el traductor, la comunicació amb el míster, etcètera. Com a club ens preocupem molt del seu dia a dia”. 
 

Fonts LigaBancomer.mx