AVUI A POL

'SERÀ UN DIA ESPECIAL I UNA FESTA DE L'ESPORT FEMENÍ'

15/04/2019
L'Espanyol ha presentat aquest matí l'històric partit que disputarà el Femení A contra l'Atlético de Madrid a l'RCDE Stadium; García-Pont, Perarnau, Filomeno i Salva Jaspe han abordat els diferents aspectes d'una cita que s'espera bati récords.

RCDE Stadium, 12:30h L'Espanyol ha presentat aquest matí un esdeveniment històric: el partit del primer equip femení contra l'Atlètic de Madrid, en un acte celebrat a l'Auditori Juan Segura Palomares de l'estadi blanc-i-blau. El club obrirà el proper dilluns 22 d'abril les portes de l'RCDE Stadium per acollir per primer cop un partit de la Lliga Iberdrola. Des del club han confirmat que ja s'han repartit al voltant de 40.000 entrades, la capacitat total de l'estadi. A més, l'Espanyol organitzarà diferents activitats destinades als més petits, tant abans del partit com a la mitja part. L'acte ha tingut la presència del vicepresident de l'entitat, Carlos García-Pont, el Director General Esportiu, Óscar Perarnau, el Director de Màrqueting i Comercial, Agustí Filomeno, i l'entrenador del primer equip femení, Salvador Jaspe.

García - Pont ha obert foc afirmant que es tracta d'un dia "especialment alegre, no deixa de ser un homenatge al nostre equip femení i a totes les noies que juguen a l'Espanyol. S'ho mereixen. Quan mirem els valors que el club representa, les noies també els encarnen. Un equip semiprofessional que posa una part de la seva vida per oferir un Servei molt digne a l'Espanyol. Estic encantat per obrir l'estadi per a elles i espero que tota l'afició vingui a donar suport".

Per la seva banda, Òscar Perarnau ha volgut posar en context l'encontre, i què significa el futbo femení per aquest club: "Aprofitant que el dia 22 tenim aquest esdeveniment històric, vull posar en context la secció del femení. Actualment hi ha 139 jugadores repartides entre 8 equips, des de futbol 7 a futbol 11. 9 internacional, des de la U16 fins l'absoluta i 26 jugadores de la selecció catalana. En aquest moment es fan millores a l'estructura esportiva de forma progressiva. Vull destacar la tasca del dia a dia dels coordinadors i com han picat pedra perquè es pugui celebrar un partit com aquest. També al cos tècnic actual del Femení A per la seva participació exemplar en actes socials del club i per portar al màxim nivell la capacitat esportiva de l'equip. Vull animar a tota la gent de l'Espanyol i a la societat perquè estiguin presents. Hem d'animar molt en un partit de màxima dificultat i màxima il·lusió". "És molt evident que s'està creixent de forma progressiva. I nosaltres volem estar presents en aquest creixement. En l'àmbit intern tenim un marge gran de millora, l'estructura actualment és semiprofessional però hem incrementat recursos perquè a poc a poc puguem estar a un nivell més alt i igualar-nos amb el futbol masculí. És complicat a curt termini però les intencions són bones", ha destacat. Preguntat pel passat tan exitós d'aquesta secció, ha recrdat que "estem parlant de més d'una dècada. Avui dia la competència és molt superior. Nosaltres el que volem és que el pas a pas sigui ferm i sòlid. Creiem que en els últims anys hem crescut i volem col·locar-nos en una posició perquè siguem un equip reconegut. A nivell competitiu volem seguir sent un equip referent a Espanya".

 

 

Per Agustí Filomeno, aquest encontre "serà una festa de l'esport femení. Volem agrair a tots els socis, simpatitzants, fundacions i associacions per l'interès mostrat. Totes les localitats estan exhaurides i s'han fet diferents fases. 10 dies abans hem hagut de posar el sold out a les taquilles. Tenim moltes ganes. Podríem dir que fins i tot hi ha llista d'espera. Sabíem que hi hauria expectació i interès, però el que més ens ha sorprès és la rapidesa amb la qual s'han exhaurit. Per nosaltres és un orgull. Animo a tota la gent a què vingui. Que vinguin a demostrar el seu suport. Batrem el record d'assistència d'un partit femení a Catalunya".

Finalment, el tècnic Salva Jaspe s'ha mostrat confiat en que sigui la primera de moltes experiències d'aquest estil: "Espero que aquest partit es pugui fer més vegades. Que les noies gaudeixin, això és el més important. Estem molt il·lusionats, des dels coordinadors fins a tota la plantilla. S'ho prenen com un partit especial. Que el camp estigui ple per ells és una motivació molt gran. Com s gestiona? Serà un treball mental per a elles, però tot serà més fàcil. Per nosaltres, el cos tècnic, serà més complicat perquè alguna jugadora es quedarà sense jugar. Això és el que més em preocupa. En principi el Atlético és un rival molt complicat, però competirem. Després del partit ja valorarem a quin nivell hem jugat. El que vull és que s'ho passin bé".