AVUI A POL

BORJA IGLESIAS: 'A DIA D'AVUI NO PENSO EN UNA ALTRA COSA QUE EN SER JUGADOR DE L'ESPANYOL'

13/03/2019
El davanter, que s'ha mostrat disposat a escoltar una possible oferta de renovació i millora de contracte, afirma que si el club li planteja la necessitat de vendre'l "el primer seria parlar-ne i prendre la decisió adequada per totes les parts"

CE Dani Jarque, 13:40h Avui ha seguit preparant la primera plantilla espanyolista la visita, diumenge vinent, del Sevilla. Els de Rubi, que tindran demà un dia descans mentre el conjunt de Machín es jugarà la seva continuïtat q l'Europa League a Praga, han pogut enfocar-se amb més temps cara en aquest encontre que esdevé clau per poden alimentar el somni de lluitar en el que resta de curs per objectius ambiciosos; s'ha arribat a apuntar que es tracta de l'últim tren pels blanc-i-blaus per apujar-se en aquest viatge de la il·lusió que els més pessimistes consideren ja s'ha perdut i al qual els més animosos encara veuen possible. En qualsevol cas, el grup evita fer volar coloms i s'abona al discurs de la prudència, a l'anar partit a partit per veure si d'aquí un parell de jornades te sentit parlar d'Europa, o caldrà deixar almenys fins a la propera temporada abandonat el passaport al fons del calaix.

Per sala de premsa ha desfilat un protagonista destacat, Borja Iglesias, que aquesta setmana ha seguit un pla de readaptació física, tot i que està a punt per jugar davant els andalusos: "Avui he fet l'entrenament i em trobo bé, era reglar càrregues i estar el millor possible. Aprofitant situacions que passen, la sanció ha donat aquesta possibilitat i ha estat una bona oportunitat per fer-ho. Tenia bones sensacions però era l'adequat". Assistirem així al seu retorn, després d'estar absent a Bilbao per sanció; allà, el seu substitut, Ferreyra, va ocupar el lloc de davanter referència i va anotar el seu primer gol com a perico. Qüestionat per si es veu compatible amb ell, destaca el gallec que  "segur que Rubi ho avalua, i te els seves idees; jo sempre m'he sentit còmode amb altre davanter, però també estic còmode amb l'actual sistema. M'alegro perquè jugués a San Mamés i pel seu gol, és bo per tots".

Arrel de la nostra informació sobre la decisió del club d'executar l'opció de compra sobre l'argentí, e que sembla refermar que marxarà el proper estiu, moltes veus s'han aixecant demanant-li seguir com a perico: "És maco que t'arribin missatge d'aquest tipus, és que la gent t'aprecia, jo em sento feliç i a dia d'avui no penso en una altra cosa que en ser jugador de l'Espanyol". Malgrat tot, és evident que és l'home amb més mercat de l'actual plantilla, i la necessitat del club de fer cada estiu una gran venda apunta a que el tindrà a ell com a protagonista: "Si ho entendria, que el club m'ho demanés? Pot passar qualsevol cosa, però la veritat a dia d'avui ningú m'ha dit res, estic content aquí però si arriba la situació el primer seria parlar-ne i prendre la decisió adequada per totes les parts; però a dia d'avui no tinc cap notícia". Sobre si acceptaria negociar una pujada de clàusula i millora amb l'Espanyol, ha afirmat "estic disposat a escoltar tot, i més quan està a gust a un lloc, no hi hauria problema tant per una cosa com per l'altra". "Si quedar-se és seguir creixent? Cadascú afronta les situacions com pot, quan prenc una decisió crec que és correcta i vaig a mort; estic content, molt centrat i amb ganes de seguir creixent aquí", ha reblat.

 

 

Després de destacar la seva connexió amb Wu Lei -"tinc un bon feeling amb ell, és una bona incorporació"- i de felicitar-se per tot el que aporten els reforços del passat mercat d'hivern, Borja ha parlat de la possibilitat que el seleccionador nacional Luis Enrique el cridi divendres per primera vegada: "M'encantaria però no és quelcom en que estigui molt centrat, si arriba algun dia estaria encantadíssim".

Com us explicàvem ahir, el seu cas exemplifica, com en el cas de Jaime Mata i Raúl de Tomás, l'encert de determinats clubs de Primera per homes que l'any passat van tenir molt de gol a la categoria de plata: "No és senzill parlar d'això, és quelcom maco, tots tres hem treballat molt i estem aprofitant l'oportunitat que ens han donat. Estem contents i amb ganes de més, és quelcom que ajuda a créixer. Les categories estan per alguna cosa, s'han de superar obstacles, però al futbol espanyol hi ha jugadors capacitats per donar el pas endavant".

Pensant ja en diumenge i el Sevilla, i si és realment aquest últim tren per la il·lusió, ha recordat, "això canvia molt; fa un mes i mig estàvem donant-nos cops de cadira uns altres i dubtant de tot, si ara guanyem seria un pas endavant  però no cal donar-lo com un ultimàtum; si ens ha donat tranquil·litat aquesta ratxa? Buscàvem la sensació de recuperar la solidesa i ser un equip que competís, és bo per a la confiança del grup i afrontar el final, que segur és apassionant". L'equip andalús arriba en la seva pitjor ratxa com a visitant del segle XXI: "Ells voldran trencar aquesta situació i capacitat per fer-ho la tenen. Ens centrem en ser l'equip que volem ser, generar situacions per guanyar a partit de tenir la pilota, i si estem bé tindrem opcions de guanyar".

Hores d'ara, el "Panda" porta els mateixos gos, 11, que l'any passat Gerard Moreno en aquestes mateixes altures de curs: "Si m'ho imaginava? Un quan afronta un repte prova de ser el més positiu i posar-se en la millor situació, estic content per com han anat les coses i com he crescut. Es va generar aquesta especulació i és lògic, ja he dit que no sóc Gerard i ho seré mai, estic content però vull seguir creixent i millorant".


PUBLICITAT