AVUI A POL

L'ESPANYOLISME RET HOMENATGE A LA FIGURA DE PITUS PRAT

10/02/2019
📹 Emotiu record a l'autor del primer gol en la història de la Lliga. "Actes com aquest serveixen per explicar als nostre petits que som un club molt gran, molt important, i que tenim una història extraordinària", destaca Fernández Teixidó.

Redacció, 14:30h El 10 de febrer de 1929, avui fa 90 anys, iniciava la primera edició del Campionat Nacional de Lliga de Primera Divisió. La jornada inaugural començava a l'Estadi de Sarrià amb el partit entre el RCD Espanyol de Barcelona i el Real Unión de Irún. Una setmana abans, el conjunt blanc-i-blau havia guanyat la primera Copa. El partit va acabar amb un 3 a 2. Pitus Prat va fer el primer gol de la història de la Lliga i Oramas va fer un doblet per signar la victòria final. 

Aquest diumenge, per tal de commemorar la destacada efemèride, el club, gràcies a una iniciativa de la Fundació, ha realitzat un emotiu homenatge a la tomba de Pitus Prat al cementiri de Les Corts per retre un merescut tribut a l'autor del primer gol de la Lliga. Més tard, la comitiva institucional, encapçalada pel conseller i adjunt a la direcció general corporativa, Mao Ye, el president de la Fundació, Antoni Fernández Teixidó, els ambaixadors socials i ex-jugadors, Rafa Marañón i Iñaki Pérez de Arrilucea, i la presidenta de la Federació Catalana de Penyes de l'Espanyol, Araceli Pérez, s'ha desplaçat del cementiri de Les Corts fins als actuals jardins de Sarrià per tenir un càlid record del primer partit de la història de la Lliga jugat a l'emblemàtic estadi de Sarrià. Teixidó ha explicat que actes com aquest, que reivindiquen el paper del nostre club en el futbol nacional, "serveixen per explicar als nostre petits que som un club molt gran, molt important, i que tenim una història extraordinària, i que sent tot extraordiari, la llegenda, la història i el club, el més important és l'afició". 

Informa RCDEspanyol.com