AVUI A POL

UN MÓN SOCIAL DE CONTRASTOS

11/01/2019
L'espanyolisme virtual creix mentre el real davalla: mentre el club exhibeix múscul per la seva forta presència a nivell de xarxes socials, tant els socis com l'assistència i el món de les penyes viuen temps de crisi.

Redacció, 7:30h Ahir l'Espanyol va fer públiques unes estadístiques que reflecteixen com el 2018 ha estat de profitós per a les xarxes socials blanc-i-blaves: les dades recollides el darrer semestre de l'any certifiquen el bon posicionament del club en el món digital, concentrant més d'un milió dos-cents mil seguidors a les seves xarxes socials, un increment de més de seixanta mil seguidors des de l'inici de la present temporada. A Facebook, on el club blanc-i-blau és el tercer que més creix respecte els altres vint equips de LaLiga amb 1.542 seguidors nous durant l'últim més de l'any; a LinkedIn, el club ha aconseguit els quarts millors resultats pel que fa al creixement absolut al mes de desembre, amb un augment del 37% de nous seguidors, col·locant-se com el sisè en números absoluts. A Twitter, l'Espanyol és el setè equip que més seguidors ha guanyat en l'últim mes, mentre que a plataformes com YouTube s'ha tancat el 2018 amb un augment anual de més del 17% de subscriptors, situant-se com el desè club que més creix percentualment, i a Instagram, una plataforma que ha servit per incrementar el nombre de vendes dels articles de la botiga del club, s'aglutinen més de 114.000 seguidors. Cal destacar la importància que te la presència blanc-i-blava a TikTok, una xarxa social xinesa que s'ha convertit en una de les aplicacions més descarregades a nivell mundial el passat 2018, amb un augment de gairebé 8.000 seguidors ens els darrers mesos.

Aquest creixement en el món social virtual espanyolista contrasta amb un moment complicat amb el món social real, tant a nivell de socis, assistència a l'estadi i també en quelcom que sempre ha estat tan important com el món penyístic; en la seva recent entrevista a Tiempo de Espanyol, el director de l'àrea social, Alberto Ariza, pel que fa en aquest territori que coneix tan bé com el de les penyes, de les quals va ser president abans d'intergar-se en l'organigrama professional del club, feia una interessant reflexió: tots dos móns no han de ser quelcom oposat sinó complementari, fins i tot en la xarxa es pot obtenir una ajuda per promocionar l'activitat de les penyes:  "El major problema que tenim ara mateix és aquesta línia de futbol que ha marcat LaLiga que s'ha anat actualitzat, i hem de saber actualitzar el món de les penyes. La gent participa d'una altra manera en el món social. Abans la gent anava a un bar a veure el futbol, ara molta gent te el futbol a casa, cal buscar aquesta línia per ajudar en aquesta societat que hem viscut, també hem de respectar la línia anterior, gent que no s'actualitzarà a l'actual espai. Si hi ha un envelliment al món de les penyes? Sí, se'n van creant de noves, la FCPE està fent una feina espectacular, però cal provar de consolidar-les, cal adaptar-se als nous temps. No perdre la sensibilitat; en general costa adaptar-lo a la gent jove, i en això també s'està fent un estudi".


PUBLICITAT