AVUI A POL

L'ESPANYOL REITERA EL SEU REBUIG DAVANT QUALSEVOL MANIFESTACIÓ QUE CONTRADIGUI ELS VALORS DE L'ENTITAT

11/01/2019
El club es posiciona davant l'existència d'un vídeo on suposadament, apareixen aficionats blanc-i-blaus realitzant càntics de caràcter polític a Vila-real. El Col·lectiu BiB Roger de Llúria considera la resposta de l'entitat massa tímida.

Redacció, 20:30h (actualització 11/1/19, 8h) El RCD Espanyol ha publicat un comunicat en el que es posiciona davant l'existència d'unes imatges gravades coincidint amb el partit de Copa a Villareal, i que estan corrent per les xarxes socials aquestes últimes hores:

"El RCD Espanyol de Barcelona ha tingut coneixement de l'existència d'un vídeo en el qual, suposadament, apareixen aficionats blanc-i-blaus realitzant càntics de caràcter polític a l'estadi de La Ceràmica durant el partit entre el Villarreal i l'equip dirigit per Joan Francesc Ferrer, Rubi.

El Club vol subratllar, una vegada més, que considera que l'esport és un punt de trobada i que la nostra entitat no s'adscriu a cap idea política, sinó a uns valors que subscriuen tots els seus aficionats. Per això volem destacar el nostre rebuig a qualsevol expressió política que pugui contravenir valors vinculats al club com el respecte, la solidaritat, la humilitat o l'ambició.

El RCD Espanyol de Barcelona insisteix en la seva absolut rebuig contra qualsevol càntic, gest o actitud violenta que contradigui els valors de la nostra entitat expressats anteriorment"

Per la seva banda, el Col·lectiu BiB Roger de Llúria ha publicat una nota al respecte, que ens fan arribar amb prec de publicació; en ell, consideren la resposta de l'entitat en excés prudent, tímida i conservadora:

"Relacionat amb la nota de premsa que heu fet pública, fa poca estona, us volem manifestar la nostra sorpresa i indignació pel que entenem falta de valentia a l'hora de dir les coses pel seu nom i afrontar-les. El que va passar ahir a Vila-real, no són fets i càntics polítics. Van ser fets i càntics feixistes. Què us impedeix donar un cop de puny damunt de la taula, rentar d'una vegada per totes, la imatge del club, tan malmesa darrerament i dir les coses pel seu nom???

Col•lectiu BiB Roger de Llúria

10 de gener del 2018" 

Encara no fa un mes, l'expresident espanyolista Joan Collet feia una anàlisi força pessimista de la situació de l'Espanyol, en concret pel tema social, vinculant-la en part al tema polític: "Han passat moltes coses a nivell social, a nivell de pujada de preus i el tema polític, quanta gent s'ha donat de baixa perquè o es troben a gust perquè aprofiten per posicionar el club en un sentit o un altre? L'Espanyol és un reflex de la societat catalana, i no podem prescindir de ningú ni de cap ideologia, però és cert que una part aprofita per posicionar el club i dir que vol que sigui de la seva manera".