AVUI A POL

FENT UNA ESTRELLA AMB EL PROFESSOR GAY

08/11/2018
El professor, que valora positivament els números que es presentaran a la propera Junta d'Accionistes, creu que d'aquí un parell d'anys podem comparar l'Espanyol "amb qui sigui".

Redacció, 10:45h El doctor en Economia i Dret José María Gay de Liébana va presentar ahir al Col·legi d’Economistes el seu habitual estudi econòmic anual sobre les finances de les cinc principals lligues europees i dels grans clubs continentals; davant un auditori entregat, el professor, com tothom sap un fidel seguidor perico, ja va avisar els presents que l'any que ve “no es podrà fer aquesta presentació ni en dimarts ni en dimecres, perquè estarem en Champions”, un desig com compartit per la resta dels seguidors banc-i-blaus.

Abans de l'acte, va tenir l'amabilitat d'atendre les nostres càmeres per parlar en la secció setmanal d'Estrella DAMM també de números, en aquest cas, els de l'Espanyol: "Crec que la previsió del que es presentarà a la Junta és bastant bona, són números bastant positius; sempre deia que l'Espanyol necessitava mínimament un matalàs d'ingressos de 60 milions i ja s'ha conquerit, per aquí anem bé, això dóna una certa força des del punt de vista econòmic. Ha anat molt bé el repartiment dels drets televisius, ha ajudat al futbol modest, i la taula mostra molt bé el que és aquesta igualtat de forces amb l'Espanyol en segona posició i altres clubs en lloc 'estupendos', amb una Lliga competitiva on el líder i els llocs europeus van canviant, això és molt atractiu".

Encara no es poden comparar però els números del Barça i l'Espanyol "més que es per modèstia nostra, d'aquí un parell d'anys compararem l'Espanyol amb qui sigui; esportivament s'estan fent les coses molt bé, olé per Rubi i els jugadors, per tots. Quan el van fitxar no tenia aquesta confiança en el tècnic, em penedeixo i he rectificat públicament, és el millor entrenador que pot haver". 

Per desgràcia, el millor Espanyol del segle te la pitjor mitjana d'assistència de l'era Cornellà, i ha patit una davallada de socis que volta les 4.000 baixes:  "La dels socis és una part molt sensible, aquesta any ha estat de cruïlla, potser l'augment s'hauria d'haver fet aprofitant un moment d'eufòria des del punt de vista esportiu. Si s'hagués plantejat d'aquí uns mesos, si segueixen les coses bé, hagués estat més assequible. Demanaria una mena d'acord, perquè l'equip necessita l'afició i l'afició vol estar al costat de l'equip".

El professor, d'altra banda, no creu en la viabilitat de les lligues europees de les quals es parla, i que deixarien fora equips com l'Espanyol: "Jo no hi confio gaire, i meys amb aquesta condició que els grans clubs hagin de renunciar a les lligues domèstiques. El futbol no són només números i diners, hi ha la passió i el tema sentimental, veure equips grans fora de les seves lligues quedant quarts en una competició europea privada els fara perdre seguidors".

Ja per acabar, ens fa el seu pronòstic pel partit de diumenge al Pizjuén, on està en joc la segona plaça: "Sevilla és una gran ciutat que m'encanta, recordo Glasgow i la seva afició va ser impecable amb la de l'Espanyol, però tinc molt bones sensacions, crec que podem treure quelcom de positiu i fins  i tot guanyar. El resultat? el 0-1 ja el signo".


PUBLICITAT