AVUI A POL

NO SERÀ NECESSARI VENDRE PER 30 MILIONS

14/09/2018
La renegociació dels crèdits farà que la necessitat de vendre es situï als llindars habituals del club: entre 10 i quinze milions. Hem fet la prèvia de l'Espanyol - Levante amb Jofre Mateu, que considera a Rubi "el millor entrenador que he tingut".

Redacció, 7:30h A les últimes hores, han aparegut informacions xifrant en 30 els milions pel qual l'Espanyol hauria de vendre obligatòriament jugadors aquest proper estiu, però segons us podem explicar, això no és exactament així. És cert que hi ha un seguit de crèdits d'un valor que supera els 30 milions i que vencen al 2019, però el club està treballant per renegociar les condicions i hi ha el convenciment que aquest import es podrà diferir en quatre anys, amb el que no caldrà doncs fer vendes per aquest import com s'ha vingut publicant.

L'Espanyol, com qualsevol altra entitat, te registrat en el seu actiu i passiu la necessitat de vendre, però en principi la xifra es situaria en una forquilla que podriem anomenar històrica al voltant dels 10-15 milions d'euros. La xifra exacta es coneixerà en la Junta General d'Accionistes que es farà el proper mes de novembre; davant els accionistes s'explicarà que per equilibrar comptes i obtenir benefici com s'ha fet fins ara s'haurà de vendre per valor d'aquests 10 o quinze milions d'euros.

La gran venda, més desitjable que necessària

Això no significa però que el club tanqui taxativament les portes a fer una venda més gran; així, una venda de 30-40 milions significaria cobrir objectius, hi hauria més diners per reinvertir i també es podria augmentar pressupost i limit salarial. En aquest sentit, tot i que no hi haurà l'esmentada necessitat si que caldrà aprofitar oportunitats. Cal tenir en compte que els diners que es destinen a pagar deute ajuden a ampliar el límit salarial, ja que a menys que en tens, LaLiga et deixa gastar més en salaris. 

El deute segueix sent el gran problema

Certament, el deute segueix sent el gran probema que llastra l'entitat, malgrat la flexibilització de pagaments. L'Espanyol està pagant actualment entre amortitzacions i interessos sis milions d'euros pels crèdits i els deutes que te el club, una despesa financera que és el que va fer, en voler fer unes previsions més realistes amb la situació de l'entitat, baixar el límit salarial.

La prèvia del partit, amb Jofre Mateu

En el nostre programa, a banda d'aprofundir en aquest tema de caire econòmic, hem passat pàgina per fer la prèvia del partit de diumenge enfront del Levante; i ha estat de la mà d'un home que ha vestit totes dues samarretes, la blanc-i-blava i la blaugrana del conjunt granota, i ara es dedica a tasques de comentarista televisiu, Jofre Mateu. El d'Alpicat veu un cert avantatge per l'Espanyol, tant per projecte com pel factor casa: "El Levante és un equip que ve fent les coses molt bé, però crec que l'Espanyol de Rubi s'està construint de manera més sòlida. Sent a més a casa, l'Espanyol va amb avantatge, tot i que compte perquè si el partit es comença torçant les coses es poden complicar". Allà, a Orriols, va coincidir amb Sergio García, en un any que admet va ser "molt dur perquè vam acabar baixant. Era un ‘inconscient' fruit de l'autoestima i la seguretat que tenia en ell mateix, i això li ha servit per fer la carrera que ha fet. Tenia un punt d'atreviment i també de calma davant qualsevol situació que li ha ajudat", ha destacat l'ara comentarista.

Rubi, el millor entrenador que ha tingut 

En Jofre també coneix perfectament a Rubi, amb qui va coincidir al Girona, i no dubta en desfer-se en elogis pel maresmenc:  "És el millor entrenador que he tingut, el que més coses controla al vestidor, es un malalt de l'anàlisi i la feina, te una idea de joc atractiva que encaixa amb els jugadors i sensibilitat per tractar diferents situacions als vestuaris, quelcom que ajuda. Des de fora, és el que més domina les coses que un tècnic ha de controlar".  Considera que el seu projecte "te bona pinta, imagino bé la dinàmica; m'agrada la plantilla com per fer el futbol que fa, i per l'experiència de Rubi sol estar molt fi donant rendiment a jugadors que fins ara no l'han tingut. Jugadors com Darder o Roca, necessiten tècnics com ell per fer la seva explosió".

Què podem esperar de Borja Iglesias? 

Com a bon coneixedor de la Segona divisió, te una idea molt clara del que pot oferir Borja Iglesias: "Te una papereta complicada per qui ha de substituir, no està lògicament encara al nivell de Gerard però és un davanter total; l'Espanyol ha fet molt bé d'emportar-se'l perquè tenia moltes núvies i li pot donar molt rendiment ara futbolístic i després possiblement econòmic", ha reblat.