AVUI A POL

'NO CREC QUE HAGI DE VENIR A SER EL NOU GERARD, VINC A SER BORJA IGLESIAS I FER-HO EL MILLOR POSSIBLE'

11/07/2018
El nou jugador blanc-i-blau destaca que ve a aportar al projecte, i que no li fa por ser el fitxatge més car de la història. Perarnau considera que ara mateix hi ha una bona base, tot i que estaran atents a les oportunitats del mercat.
RCDE Stadium, 12:45h Borja Iglesias (Santiago de Compostela, 17-1-1993) ha estat presentat aquest matí al RCDE Stadium com a nou jugador de l'Espanyol. El davanter gallec de 25 anys firma per a les pròximes quatre temporades i tindrà una clàusula de rescissió de 28 milions d'euros. Borja debutarà a Primera Divisió després de jugar en totes les categories professionals i semi professionals del futbol espanyol. Va iniciar la seva carrera a 3ª amb el Villarreal ‘C' de Lluís Planagumà, posteriorment va marxar cap a Vigo per incorporar-se al filial del Celta a 2ªB i finalment va fer el salt a Segona Divisió amb el Saragossa la temporada passada. Borja Iglesias és la gran aposta de la direcció esportiva de l'Espanyol, que paga uns 10 milions d'euros al Celta pel seu traspàs i es converteix, d'aquesta manera, en el fitxatge més car de la història del club. Joan Francesc Ferrer ‘Rubi' podrà comptar des de l'inici de la pretemporada amb el seu golejador. Una bona notícia si es tenen en compte els anteriors mercats. El gallec ha estat un dels perfils més cotitzats del que portem d'estiu però l'aposta de l'Espanyol pel tècnic de Vilassar i la possibilitat de convertir-se en el davanter centre titular d'un equip de Primera Divisió han ajudat a convèncer el jugador. Més enllà dels gols que pot aportar, Borja també destaca per tot l'impacte que té en el joc del seu equip. És un perfil diferent del de Gerard Moreno però presenta altres condicions que poden ser molt útils en el futbol de Rubi.

Com és habitual en aquest tipus d'actes, el vicrepresident García-Pont i el Director General Esportiu Óscar Perarnau han tingut paraules d'agraiment pel davanter gallec. El vicepresident ha declarat que li destija "que estigui molts anys amb nosaltres i que ens ajudi a arribar on es mereix el club". Óscar, per la seva banda, també ha tingut paraules pel seu entorn, de qui diu ha tingut un "comportament exemplar". "La Secretaria Tècnica portava treballant durant molts mesos. Tots coincidiem que té potencial i marge de millora. És un golejador. Volíem suplir-lo amb un altre golejador. L'entrenador també va veure amb bons ulls la seva incorporació", ha reblat. García Pont ha aclarit la fòmula de pagament, qu es faran seguint es fan seguint la fórmula 2'5+2'5+4+1 milions. Pel que fa al cost de la clàusula, 28 quilos, aparentment baixa, Perarnau ha dit que "és un dels factors importants que negocies en qualsevol jugador, en aquest cas ha estat una pura negociació, intentarem ajudar a Borja a créixer dins del nostre club i a donar el màxim rendiment possible".

borja.png

Pel qua fa al jugador, ha destacat per què va triar l'Espanyol per sobre d'altres propostes: "Va ser senzill, tenia varies opcions, eren bones pero des que se'm va plantjar aquest projecte i la posició que tenia, no vaig tenir cap dubte. Vinc a un club històric, molt temps a 1ª divisió. Per mi era un escenari ideal". Aquesta motxilla de ser el fitxatge més car de la història la porta bé: "Crec que és una cosa que s'ha de sentir orgullós, que el club faci un esforç per tu. És una cosa que motiva, a dia d'avui no tinc pressió, no sé si la tindré més endavant però crec que no. Em sento molt reforçat per ells i per la confiança que han dipositat amb mi. Tots sabem com és Gerard, he jugat amb ell i no crec que hagi de venir aquí a ser el nou Gerard, sinó ser Borja Iglesias i fer-ho el millor possible". Sobre en quin lloc de l'atac es veu jugant, matisa: "Em sento còmode jugant, després m'intento adaptar-me a tot el que tinc al voltant". Rubi, que ja el volia pel seu projecte a l'Huesca,  "Vinc a aportar. He parlat amb Rubi varios cops. M'ha transmès la seva confiança". Com a bon gallec i compostel·là, li agradaria fer el Camí per un bon motiu, com un éxit esportiu dels blanc-i-blaus o un bon número de gols: "Em fa il·lusió fer-ho., tant de bo sigui per un bon motiu com aquest. Si tot és positiu ho faré per celebrar-ho, si no, per gaudir s¡'una experiència maca". 

selfi110718.png

Preguntat per si no l'espanta fer el salt a Primera, ha reblat: "M'espantava molt més anar a jugar a camps de 2ªB. Ara tot és molt més bonic. No li he de tenir por". Pel que fa a la seva manera de sentir el futbol i si pot engganxar a la grada, insisteix que "la part del treball i compromís és difiícil de deixar de banda. Sí que es cert, que sóc passional. És bonic poder gaudir d'una cosa com aquesta en aquest estadi". Després de tornar a lloar Rubi -"Ha treballat molt bé a l'Huesca. Estic content que Rubi estigui aquí"- ha recnegut que va alguns expericos van vendre-li les bondats del club: "Vaig parlar amb gent que havia estat aquí, Manel Royo, Cristian Galas, tots em van dir paraules molt positives a favor del club".

Perarnau ha repassat altres temes de l'actualitat, començant per quin número d'incorporacions planeja fer abans que comenci la Lliga: "En aquest moment tenim 24 jugadors amb contracte i un filial amb jugadors amb projecció i talent; ens agradaria tenir un número més baix de jugadors per gestionar millor la plantilla i poder donar oportunitats, creiem que tenim una bona base però estem molt atents a qualsevol oportunitat que pugui sorgir en el mercat d'estiu".

Pel que fa a la possible marxa d'Álex López al Nàstic, donada per certa per mitjans de Tarragona, ho ha desmentit: "Surten moltes coses, en aquest cas desmenteixo que a dia d'avui s'hagi parlat amb Álex López, i afegeixo que és jugador del primer equip; durant el mes de juliol el cos tècnic valorarà si està o no preparat pel primer equip però ara mateix és 100% primer equip".