AVUI A POL

LA NOVA PELL DE L'ESPANYOL

10/07/2018
Javi López, Víctor Sánchez i Sergi Darder, els encarregats de vestir per primer cop en públic les noves equipacions de Kelme, que aposten per tornar a les arrels: "Sentir l'Espanyol et dóna ales per arribar al més a dalt", resa l'espot.

Palau de la Música, 12h L'Espanyol ha presentat en un acte que ha tingut com a escenari el Palau de la Música les samarretes de la nova temporada, la nova pell que de a mà de Kelme lluiran els diferents equips del club al llarg del curs. Després de la polèmica generada ara fa un any davant la proposta de Joma, amb unes equipacions que presentaven un disseny certament innovador i trencador però que va ser rebut amb moltíssimes critiques -la primera samarreta presentava una única franja blava central, pero en disseny de cunya, fent un degradat, a la segona dominava el blau marí, amb unes tonalitats més clares a la zona que encerclava la màniga, i també al frontal del mateix coll; mentre que la tercera era verda, amb tres franges horitzontals en una tonalitat més fosca desdibuixada-, la firma alacantina ha apostat per tornar a les essències i la tradició, la que des de 1915 ha estat senyal d'identitat perico, les franges verticals en blau -aquest model clàssic s'ha vestit amb diferents dissenys des de 1915 a 1941, de 1966 a 2002 (amb excepcions com la samarreta del Centenari), de 2005 a 2008 (excepte en la Copa UEFA 2005-06 i en la final de Copa d'aquest curs), i les 2009-10 i 2011-12 i en el període 2013-17. Pel que fa a la segona i la tercera equipacions, s'aposta el vermell, tonalitat que en passades dècades va ser utilitzada pels uniformes alternatius, i es recupera un color històric, el de la primera samarreta que va tenir l'Espanyol l'any 1900, el groc. Tres dels futbolistes de la primera plantilla, Javi López, Víctor Sánchez i Sergi Darder han els models que han mostrat per primer cop en públic les noves equipacions davant patrocinadors i premsa acreditada.

Després d'una breu introducció a càrrec de David Bley, presentador de l'acte, que ha destacat l'especial de l'escenari triat per dur-lo a terme- "En aquesta sala, curiosament, és va gravar l'himne actual de l'Espanyol", ha parlat el vicepresident Carlos García Pont, que ha valorat aquest nou camí que emprenen el club i Kelme, i l'aposta per tornar a les arrels en el dissey de les equipacions: "És un moment en el qual dues institucions amb ganes d'expansió internacional s'uneixen. Kelme té tradició a Espanya i una activitat internacional destacada. La unió de dos noms i marques per construir és un dels factors que li posa il·lusió i entusiasme a aquesta col·laboració. Tornem a les arrels de l'Espanyol en el disseny de les samarretes". Per la seva banda, Carlos García Cobaleda, ha destacat les característiques que fan de l'Espanyol un bon company de viatge en els seus plans d'expansió: "Identifiquem a l'Espanyol com el candidat ideal per lluir la nostra marca. És un club històric en la Lliga, té 120 anys d'història i ha competit sempre contra els millors. Des que vam començar a vestir a equips de futbol en la temporada 1086-87, mai havíem tingut el plaer de vestir a l'Espanyol. També és un equip ideal per la ciutat, que està unida sentimentalment amb la nostra marca i per la seva expansió internacional. Kelme té, des de fa 3 o 4 anys, una presència important en el futbol xinès. És la marca que té més presència en la segona divisió d'aquest país i més de 400  botigues. L'Espanyol és la nostra punta de llança".

Les samarretes estaran a la venda a partir de demà dia 11 a la botiga onlina; del 12, a la  RCDESTILSHOP de Cornellà, i el 13, a la RCDESTILSHOP Ciutat Esportiva, talles S-M-L-XL; a partir del dia 25, estaran disponibles les talles infantils (4-6-8-10-12-14 i minikits) i ls talles XS-2XL-3XL-4XL.

00.png

01.png

02.png

03.png

04.png

05.png

b01.png

b02.png

b03.png

Kelme, una firma que busca plantar cara a gegants com Adidas i Nike

Amb aquestes equipacions s'estrena l'aliança entre Kelme i l'Espanyol, que en principi ha de durar quatre temporades, fins ajuny de 2022. Per Kelme, que  va néixer l'any 1977 de la mà dels germans Diego José Quiles i va esdevenir durant dècades una firma de referència al món esportiu espanyol -l'empresa va arribar a tenir un equip de ciclisme punter que duia el seu nom i va patrocinar a clubs com el Real Madrid o a l'equip olímpic espanyol en els Jocs de Barcelona en 1992- és un pas més en la seva estratègia de plantar cara a firmes com Nike o Adidas que avui dia són dominadores del mercat. Aquesta entesa incideix en la seva aposta de consolidació com a marca a la Lliga espanyola, i donat que a Àsia tenen una posició privilegiada, amb partners a la Xina, volen oferir aquest posicionament al club i així créixer conjuntamnet amb el desenvolupament de diferents projectes.  Kelme s'ha fet amb un número important de patrocinis d'equips de Primera Divisió gràcies a l'ajuda d'un inversor xinès; així, a Espanyol i Alavés se sumen els equips de futbol recentment ascendits a Primera Divisió, Huesca i Rayo Vallecano. Segons s'ha publicat, la marca invertirà prop de quatre milions d'euros en aquests patrocinis; a tall d'exemple, la passada temporada la companyia va signar un acord amb el grup format per Saski Baskonia i l'Alavés per ser el seu proveïdor tècnic durant les properes quatre temporades a raó d'1,3 milions d'euros anuals -600.000 euros van ser aportats en material esportiu-. Darrere d'aquest retorn a la primera línia es troba l'empresa xinesa Jinjiang Yuanxiang Garments Weaving, que va començar com a fabricant de les peces de la marca espanyola fa uns anys i al2015 va assumir el control de la marca al país; de la seva mà, la companyia xinesa també comença a obrir la marca Kelme a l'esport al seu país. Així, aquest any ha patrocinat els Jocs Universitaris de Futsal a la Xina amb Luis Figo com a actual ambaixador de la marca al mercat xinès. 

PUBLICITAT