AVUI A POL

LA NECESSITAT DE SABER CAP A ON VA L'ESPANYOL

21/05/2018
"Estem expectants perquè volem saber quina forma prendrà el projecte", afirma Javi López abans de seure a taula amb Chen, que finalment no parlarà. L'atenció de l'espanyolisme, en la tria del nou tècnic i en l'adéu de Gerard, que podria ser aquesta setman

Actualització, 16:30h Definitivament, el president Chen Yansheng no compareixerà en roda de prensa per atendre els mitjans abans de finalitzar la seva estada a Barcelona -te agendada la seva tornada el proper dia 23-. Segons fonts consultades, el  Consell ha considerat que abans cal prendre i fer pébliques decisions importants com la tria del nou mister i del director de Futbol Professional. 


Redacció, 14:30h Ni tan sols el bon final de curs de l'equip, que coincideix amb l'arribada de David Gallego a la banqueta -el surienc, que va agafar les regnes d'un equip que sumava 5 partits sense guanyar i sense ni tan sols fer un gol, ha encadenat per primer cop tres victòries, tancant la seva breu etapa amb 13 de 15 punts possibles, i sense conèixer la derrota- pot amagar que la valoració de la temporada no és una altra que la de mediocre. Amb 49 punts queden a només un punt del famós top deu, a cap moment de la temporada s'ha estat en disposició de lluitar per objectius ambiciosos -la irregularitat que ha fet que l'equip hagi estat incapaç de superar amb claredat rivals de menor entitat mentre que era capaç de derrotar patums com Madrid o Atlético de Madrid, a més d'al Barça en Copa- i l'entorn segueix preguntant-se: que hagués passat si s'hagués fet fora a Quique Sánchez Flores quan tocava, al gener, quan va flirtejar amb l'Stoke City.

Malgrat ha fet mèrits per optar al càrrec, tret de canvi de plans de darrera hora, el surienc ja sap que no seguirà a la banqueta del primer equip el proper curs; de la terna de possibles candidats destaca un nom, el de Joan Francesc Ferrer, Rubi; si el de Vilassar guanya avui amb l'Huesca a Lugo aconseguiria a l'ascens, el que podria afavorir que es fes el possible anunci en els propers dies. 

En el nostre programa s'ha parlat de la necessitat que Chen i els responsables del club surtin públicament a explicar quin és l'estat del projecte, i cap a on va; el president no pot quedar al marge de responsabilitats pel que fa a determinades operacions que estan condicionant el projecte: com s'ha explicat al nostre espai, quan es va plantejar la incorporació de Diego López per la qual es convertia en el jugador millor pagat de la plantilla, tant Ramon Robert com Jordi Lardín van avisar que no era factible, i el president va ser qui va tirar-la endavant davant la petició de Sánchez Flores

Pel que fa als jugadors, es veuen avui per darrera vegada abans de començar les vacances, en un dinar d'equip que te com a escenari Les Marines de Gavà, on possiblement Chen Yansheng, que és qui pagarà la factura, els informi del plans que te per al projecte.  Allà, de la mà del nostre company Álex Pérez, a PericosOnline.ràdio hem sentit les paraules del capità Javi López, que feia la seva valoració del curs: "No arreglem la temporada perquè ha estat irregular, però si mires el global de punts i l'11è lloc, cal treure també conclusions positives del final de temporada, l'equip ha evolucionat i ha fet un futbol del que ens hem sentit orgullosos. Malgrat tot, hem tingut la 2ª millor puntuació de l'era Cornellà, no és per estar contents però hem tret coses positives". Tothom te ganes de saber coses sobre el nou projectem, i els jugadors no són una excepció: "Estem expectants perquè volem saber quina forma prendrà el projecte, perquè ha viscut una frenada i tenim ganes de saber com avança. De moment no ens han explicat res, ho estan portant tot sense filtracions ni demés". Clau en aquesta reacció tardana ha estat la figura de David Gallego: no és que em sumi a les paraules dels companys, és que jo també les he dit, venia en un moment complicat, de desconfiança, i ens va fer creure en nosaltres mateixos, que érem grans futbolistes si que units podríem treure coses positives. Va arribar amb fam i ens l'ha transmès. Penso que ha fet una gran labor". El seu desig cara al futur el comparteixen molts pericos: "Que d'una vegada per totes tinguem una gran temporada, ens puguem sentir orgullosos i poder lluitar per fites altes. No hem tingut oportunitat d'entrar a Europa ni acaronar un títol en l'era Cornellà, i volem lluitar per grans objectius. Cal ser cauts, saber com es composa la plantilla, i a partir d'aquí marcar-se objectius reals però també ambiciosos". 

Un projecte el proper en el qual no estaran homes importants com Gerard Moreno: l'acord entre el Vila-real i l'Espanyol es pot fer oficial en els propers dies; segons explica AS, la setmana passada tots dos clubs van certificar el pagament dels 20 milions, així com la forma de pagament que haurà de realitzar el Vila-real. El següent pas seria el comiat del jugador, que vol donar a conèixer el seu adéu i el per què d'una decisió que tenint en compte l'afecte que sent per aquest club, no haurà estat gens fàcil de prendre.