AVUI A POL

UNA CONVERSA DISTESA AMB DAVID LÓPEZ

16/05/2018
El futbolista ens parla del primer contacte amb l'Espanyol, el recorregut per diferents equips i categories, la consolidació a l'elit, el salt a Europa i el retorn a casa.

Podeu llegir íntegra la llarga conversa mantiguda entre el David i el nostre company Joan Camí descarragant-vos aquest PDF

Redacció, 7:30h David López Silva (Sant Cugat, 1989) és un dels jugadors que guarda més relació amb els valors i el sentiment de RCD Espanyol. Format a les categories inferiors del club i després de passar per equips com el Terrassa, el Leganés i l'Osca, es va consolidar amb els blanc-i-blaus a Primera Divisió la temporada 2013-14, on va jugar més de 30 partits com a titular i va ser una de les peces clau de l'equip abans de marxar al Nàpols. Sota les ordres de Rafa Benítez i Maurizio Sarri, dos dels entrenadors més reconeguts de l'última dècada, David va jugar més de 50 partits a la Serie A, va guanyar una SuperCopa italiana i va estar a un pas de disputar una final de la Europa League. Allà es va formar com a jugador i va començar a veure el futbol des d'una altra perspectiva.

La temporada 2016-17 va tornar a l'Espanyol per convertir-se en un dels futbolistes més importants de la història recent del club. Acumula més de 70 partits en aquests dos anys que porta defensant la samarreta blanc-i-blava i és un jugador respectat tant pels seus companys com per l'afició. Un líder que des d'aquesta temporada gaudeix, a més, de la capitania juntament amb Javi López, Víctor Sánchez i Sergio García.

entrevista16051802.png

A continuació, repassarem la seva trajectòria des de juvenils, com es va produir la seva arribada a l'Espanyol, el seu recorregut pel Terrassa, el Leganés o l'Osca abans de consolidar-se a Primera amb Javier Aguirre, la seva experiència a la Serie A i a Europa amb el Nàpols de Benítez i Sarri i el seu retorn a l'Espanyol. Tot això, acompanyat de reflexions personals molt interessants sobre el seu rol i la seva evolució a la gespa, els problemes que ha hagut de superar, com l'han influït alguns dels entrenadors que l'han dirigit, la possible convocatòria amb la selecció espanyola i el present i el futur del club blanc-i-blau.

"Al final, l'entrenador que vingui, sigui quin sigui, tindrà una filosofia i una forma d'entendre el joc diferent. El que ha de passar és que l'equip l'ha d'acompanyar, entendre el que vol i el que necessita i seguir-lo fins al final. Jo més que quina forma de jugar m'agradaria tenir, et puc parlar de quina forma d'equip m'agradaria veure a l'Espanyol en un futur: hem de prendre exemple d'un Sevilla o Vila-real. Potser el Sevilla sí que té més història però un Vila-real, que apareix del no-res, que ve de 2ªB i que de mica en mica va creixent i evolucionant a Primera fins a convertir-se ara mateix en un indiscutible de la Europa League. És un club amb jugadors de molt renom i que és capaç de fer grans inversions per portar futbolistes costosos. Crec que és el que l'Espanyol hauria de ser. Anar fent petits passos de mica en mica, potser no molt grans com semblava al principi però si els suficients fins a arribar a ser un club d'aquestes característiques". 

"Hem tingut jugadors per fer millor les coses i potser, si no fos l'Espanyol, i fos un altre equip amb el qual no em sentís tan vinculat, sí que tindria ganes de marxar i buscar altres opcions per lluitar per altres objectius. Però el meu ‘problema', o més ben dit, el meu ‘perquè', és que em sento molt bé aquí, estic molt a gust i és el lloc on vull estar. També m'ha costat molt tornar i em sap molt greu que les coses no estiguin anant com crec que haurien d'anar. Jo crec que puc aportar el meu granet de sorra i crec que puc fer que l'Espanyol continuï creixent. Tinc moltes ganes de continuar aquí. Al final tot dependrà de la voluntat del club i del que vulgui fer l'any que ve. Si decideix vendre quatre o cinc jugadors o si decideix tenir unes expectatives molt més baixes doncs no ho sé... al final s'hauran de valorar altres coses. Jo sóc molt perico, estic molt a gust aquí a casa, estic al lloc on vull estar i hauria de tenir una proposta molt atractiva perquè jo ara mateix em plantegi sortir".


PUBLICITAT